Δήμος Καστοριάς : Στις πληγείσες από το χαλάζι αγροτικές περιοχές ο δήμαρχος

Δήμος Καστοριάς

Μεγάλες ζημιές προκλήθηκαν στις καλλιέργειες από τη χαλαζόπτωση στον Δήμο Καστοριάς, ενώ ταυτόχρονα έγιναν και νέες καταστροφές στους αγροτικούς δρόμους.

Ο δήμαρχος Γιάννης Κορεντσίδης , σε επιτόπια αυτοψία του στις πληγείσες περιοχές, ανακοίνωσε ότι θα γίνουν άμεσα, με τα μηχανήματα του Δήμου, αποκαταστάσεις στα σημεία όπου υπάρχει το μεγαλύτερο πρόβλημα, έως ότου έλθουν οι χρηματοδοτήσεις από την Πολιτική Προστασία, δεδομένου ότι ο Δήμος έχει κηρυχθεί σε κατάσταση εκτάκτου ανάγκης. Επίσης όπως ενημέρωσε, θα πραγματοποιήσει συναντήσεις στο Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και στο Υπουργείο Κλιματικής Αλλαγής και Πολιτικής Προστασίας, προκειμένου να θέσει όλα τα ζητήματα που ανέκυψαν στην περιοχή  τους τελευταίους μήνες εξαιτίας των καιρικών συνθηκών.

«Θα διεκδικήσουμε τα μέγιστα για τον πρωτογενή τομέα στην περιοχή μας, ο οποίος αντιμετωπίζει τεράστια προβλήματα από τα καιρικά φαινόμενα που έπληξαν τις καλλιέργειες από την αρχή της άνοιξης, θέτοντας όλα τα ζητήματα που πρέπει να αντιμετωπιστούν άμεσα από την Πολιτεία. Ας μην ξεχνάμε ότι ο Δήμος μας είναι σε έκτακτη ανάγκη από τις 20 Ιουνίου, εξαιτίας ακριβώς τέτοιων φαινομένων, γεγονός που ενισχύει τη διεκδίκησή μας», σημείωσε ο Δήμαρχος, συνομιλώντας με τους καλλιεργητές

8.7.2023