Δήμος Κατερίνης : Γαστρονομικός προορισμός η ορεινή περιοχή του δήμου

Δήμος Κατερίνης

Δύο εικοσιτετράωρα γεμάτα γεύσεις και αρώματα φιλοξένησε Σάββατο   Κυριακή, 1και 2 Οκτωβρίου, το πανέμορφο Ελατοχώρι, στο πλαίσιο του 2ου Γαστρονομικού Φεστιβάλ του βουνού και του δάσους, το οποίο διοργάνωσε η αντιδημαρχία Τουρισμού δήμου Κατερίνης σε συνεργασία με τοΔημοτικό Ραδιόφωνο Κατερίνης 95.3FM, τον Οργανισμό Πολιτισμού του δήμου και τοπικούς φορείς.

Μετά από το ιδιαίτερο επιτυχημένο εγχείρημα τον Ιούνη του 2022 στον Άγιο Δημήτριο Πιερίας, το 2ο Γαστρονομικό Φεστιβάλ με το πλούσιο πρόγραμμα της γιορτής των γεύσεων της Ορεινής Κατερίνης προσέλκυσε πλήθος επισκεπτών. Επιπλέον, συνέδεσε αρμονικά την τοπική γαστρονομία με την φύση, τους ντόπιους κατοίκους, καθώς και με τα ήθη – έθιμα της περιοχής.

«Διανύουμε ένα ακόμη καθοριστικό βήμα για το νέο αυτό θεσμό που δημιουργήσαμε με στόχο την εξωστρέφεια, την ανάπτυξη της τοπικής οικονομίας και την ενίσχυση του τουριστικού προϊόντος» δήλωσε στην έναρξη της διήμερης γιορτής ο δήμαρχος Κώστας Κουκοδήμος.

Η αντιδήμαρχος Τουρισμού Μαρία Τερζίδου σημείωσε πως το όραμα και το στρατηγικό σχέδιο του δήμου για την τουριστική του προβολή γίνεται πράξη.

Η ταυτότητα του διημέρου

Ανοικτή ολοήμερη έκθεση των τοπικών παραγωγών, ζωντανές μαγειρικές επιδείξεις και κεράσματα,  Master Junior Chef με επίκεντρο τους μικρούς μάγειρες που μαγείρεψαν παρέα με chef, νηπιαγωγό και ειδική διαιτολόγο,  Master class “Food & Wine Pairing” για τους εκλεπτυσμένους γευσιγνώστες, συνέθεσαν μεταξύ άλλων το πλούσιο πρόγραμμα του διημέρου.

Παράλληλα,  οι φυσιολάτρες βάδισαν μαζί με τον Ορειβατικό Σύλλογο Κατερίνης στο Μονοπάτι των Μουσών, έζησαν την εμπειρία των ξυλοκόπων της περιοχής συνοδευόμενοι από τον Αναγκαστικό Δασικό Συνεταιρισμό Ελατοχωρίου στη θέση «Μπάρα», με μαγειρέματα, τσίπουρο και μεζέδες μέσα στο δάσος. Η «Βεγγέρα» σε τοπικές αυλές και σαλόνια του χωριού αναβίωσε την τοπική φιλοξενία με τα παραδοσιακά κεράσματα των Ελατοχωριτών.

Τέλος, ένα σημαντικό κομμάτι του καλού ελληνικού τραγουδιού, έφερε στις αποσκευές της, η Πολυτονική Ορχήστρα Κατερίνης, ενώ το γιορτινό γαστρονομικό διήμερο έκλεισαν με παραδοσιακούς χορούς ο Πολιτιστικός Σύλλογος Ελατοχωρίου, το Λύκειο Ελληνίδων Κατερίνης και ο Μορφωτικός Πολιτιστικός Σύλλογος Κατερίνης «Νοσταλγοί της Παράδοσης».

5.10.2022