Δήμος Κατερίνης: Εθελοντές για την εποπτεία της λειτουργίας των Seatrac στον Δήμο

Την αδιάκοπη πρόσβαση των ΑμεΑ στις παραλίες της Κατερίνης, υποστηρίζει το καλοκαίρι ο Δήμος, προσκαλώντας πολίτες άνω των 18, να συμμετέχουν εποπτεύοντας εθελοντικά, την ομαλή λειτουργία των Seatrac που έχουν τοποθετηθεί σε πέντε σημεία.

Όπως υπογραμμίζει, αυτό το καλοκαίρι πρέπει να είμαστε όλοι εκεί για να:

  • ενημερώνουμε τα ΑμεΑ και τους συνοδούς τους που δεν γνωρίζουν την λειτουργία των Seatrac και να τα θέτουμε σε λειτουργία με το απλό χειριστήριο που τα συνοδεύει
  • απομακρύνουμε από τις ράγες τα φύκια και τυχόν φερτά υλικά
  • πληροφορούμε τα μικρά παιδιά, που το βλέπουν σαν παιχνίδι, πως είναι απαραίτητο για τους συνανθρώπους μας ΑμεΑ
  • εποπτεύουμε τις συνοδές εγκαταστάσεις-παροχές, μεταφέροντας άμεσα κάθε πληροφορία για τυχόν πρόβλημα που προκύπτει στους αρμόδιους του Δήμου μας.

Τα πέντε (5) σημεία, από βορρά προς νότο,  όπου έχουν τοποθετηθεί τα Seatrac είναι:

  • Ένα (1) στην Παραλία Κορινού,
  • Ένα (1) στην Παραλία Καλλιθέας, μεταξύ Κορινού και Παραλίας Κατερίνης,
  • Δύο (2) μεταξύ Παραλίας Κατερίνης και Ολυμπιακής Ακτής
  • Ένα (1) στο νότιο άκρο της Ολυμπιακής Ακτής.

“Τα SEATRAC, ηλεκτροκίνητα αμαξίδια πάνω σε ράγες,  είναι μία εξαιρετική λύση για την αυτόνομη πρόσβαση ατόμων με αναπηρία και ατόμων με κινητικές δυσκολίες στη θάλασσα. Αποτελούν ένα κίνητρο για τα άτομα με αναπηρία να επισκεφτούν παραλίες, να κοινωνικοποιηθούν και να διασκεδάσουν. Κυρίως όμως, είναι βοηθητικά εργαλεία για τις οικογένειες και τους φροντιστές των ΑμεΑ, ώστε να απολαύσουν πιο εύκολα την θάλασσα μαζί με τους αγαπημένους τους!”, αναφέρει ο Δήμος και προσθέτει ότι στα σημεία που είναι τοποθετημένα τα Seatrac, υπάρχουν συμπληρωματικές παροχές για την ολοκληρωμένη εμπειρία στην παραλία. Κάποιες από τις παροχές είναι: parking, διάδρομος, τουαλέτα, αποδυτήριο, σκίαση, ντουζ.

«Ο Δήμος Κατερίνης πρωτοστάτησε στην εισαγωγή των Seatrac στις παραλίες του. Αυτό που είναι σημαντικό όμως, είναι να υποστηρίξουμε την ορθή λειτουργία τους ούτως ώστε αυτά να είναι χρήσιμα σε όλους τους συμπολίτες μας αλλά και τους επισκέπτες της πανέμορφης περιοχής μας κατά τους θερινούς μήνες. Σε αυτό το σημείο χρειαζόμαστε εσάς, τους εθελοντές του Δήμου Κατερίνης» αναφέρει σε δήλωσή της, η Αντιδήμαρχος Πολιτισμού & Τουρισμού, Ελίνα Διαμαντοπούλου.

Οι ενδιαφερόμενοι να λάβουν μέρος στη δράση συμπληρώνουν  την «αίτηση εθελοντή» που θα τους αποσταλεί μετά την πρώτη τους  επικοινωνία με τον Δήμο Κατερίνης και  την παραδίδουν με τους ακόλουθους τρόπους:

  1. Ηλεκτρονική αποστολή στο email   gtourismou.katerini@gmail.com
  2. Δια ζώσης στην Αντιδημαρχία Τουρισμού του Δήμου Κατερίνης , στο Δημαρχιακό Μέγαρο, 2ος όροφος,  κατά τις ημέρες και ώρες: Δευτέρα  έως  Παρασκευή  9:00 – 14:00.

«Αυτό το καλοκαίρι ας αφιερώσουμε λίγες ώρες από τον ελεύθερο χρόνο μας για να βρεθούμε δίπλα στην θάλασσα αλλά και δίπλα στο πολύτιμο μέσον, το SEATRAC του Δήμου Κατερίνης, που διευκολύνει την πρόσβαση των συνανθρώπων μας με κινητικά προβλήματα στα όμορφα νερά του Δήμου μας. Επειδή η θάλασσα είναι για όλους στον Δήμο Κατερίνης» καταλήγει στη δήλωσή της, η Αντιδήμαρχος Πολιτισμού & Τουρισμού, Ελίνα Διαμαντοπούλου.

3.7.2024