Δήμος Κατερίνης : Σύσκεψη για το πρόγραμμα διαχείρισης αδέσποτων

Δήμος Κατερίνης

Το Πρόγραμμα Διαχείρισης Αδέσποτων, ο καθορισμός νέων διαδικασιών λειτουργίας, καθώς και οι στόχοι για το 2024 τέθηκαν στο επίκεντρο της σύσκεψης που πραγματοποιήθηκε  χθες Δευτέρα 8/1, στο δημαρχείο, με τη συμμετοχή του δημάρχου Κατερίνης, Ιωάννη Ντούμου, του αντιδημάρχου Τοπικής Οικονομικής Ανάπτυξης Δ. Κατερίνης, Θωμά Αναστασιάδη, υπηρεσιακών παραγόντων, συνεργαζόμενων κτηνιάτρων, καθώς και εθελοντών ζωόφιλων.

Στόχος-όπως διευκρινίστηκε-η καλύτερη δυνατή συνεργασία, η λήψη συγκεκριμένων δράσεων για τον αποτελεσματικότερο έλεγχο των αδέσποτων και την ελαχιστοποίηση των προβλημάτων που δημιουργούνται στην κοινωνία από την συνύπαρξη ανθρώπων και ζώων. «Προτεραιότητά μας, η καλύτερη δυνατή αλλά και σύννομη διαχείριση των αδέσποτων επ´ ωφελεία των Δημοτών, αλλά και των ζώων», σημείωσε ο δήμαρχος Κατερίνης, Ιωάννης Ντούμος.

Όπως ανέφερε ο αντιδήμαρχος Θ. Αναστασιάδης, στόχος για το 2024 είναι να γίνουν 400 τουλάχιστον στειρώσεις, ενώ θα πρέπει να δοθεί προτεραιότητα στο τσιπάρισμα και τη στείρωση αδέσποτων ζώων στο Πάρκο, στην πλατεία Μακεδονίας (Ευκαρπίδη) καθώς, και στην κεντρική πλατεία της πόλης. Ο αντιδήμαρχος τόνισε την ανάγκη να εξασφαλιστούν και περαιτέρω χρήματα από προγράμματα, χρήματα τα οποία θα δοθούν για τη διαχείριση των αδέσποτων στον Δήμο Κατερίνης. Παράλληλα, κάλεσε όλους τους συμμετέχοντες να έχουν μεταξύ τους την καλύτερη δυνατή συνεργασία, προκειμένου να υπάρχουν θετικά και μετρήσιμα αποτελέσματα, τα οποία θα αποφέρουν και χρηματοδοτήσεις από το αρμόδιο υπουργείο.

Τέλος, συζητήθηκαν ζητήματα σχετικά με τη λειτουργία του καταφυγίου ζώων, με την κατάλληλη περίθαλψη όσων ζώων αντιμετωπίζουν ασθένειες, με τις υιοθεσίες αδέσποτων, με την κάρτα πιστοποιημένου φιλόζωου εθελοντή κ.ά.

10.1.2024