Δήμος Κεντρικής Κέρκυρας και Διαποντίων Νήσων :Ψηφιακός Οδηγός Περιήγησης στην Παλιά Πόλη της Κέρκυρας

Δήμος Κεντρικής Κέρκυρας και Διαποντίων Νήσων

Ένα εμβληματικό τοπόσημο της Κέρκυρας,  η Παλιά Πόλη, απέκτησε Ψηφιακό Οδηγό Περιήγησης.

Μέσω αυτού, με τη χρήση του κινητού τους τηλεφώνου, κάτοικοι και επισκέπτες,  θα μπορούν να αναζητήσουν χρήσιμες πληροφορίες, συνοδευόμενες από οπτικοακουστικό υλικό υψηλής ποιότητας, για περισσότερα από 80 σημεία ενδιαφέροντος μέσα στην πόλη.

“Για πρώτη φορά οι χρήστες μπορούν να εντοπίσουν τα στοιχεία που συνθέτουν το μνημείο της UNESCO στην Παλιά Πόλη της Κέρκυρας και σε αυτά να μάθουν την ιστορία τους και να εξερευνήσουν κρυφές πτυχές τους, οι οποίες πολλές φορές δεν είναι ορατές”, όπως υπογραμμίζει ο Δήμος.

Η πρόσβαση στο πληροφοριακό σύστημα γίνεται μέσω του site https://corfu.holograms.gr/  και οι πληροφορίες για το έργο είναι διαθέσιμες στο https://holograms.gr/

Το έργο παραδόθηκε χθες Πέμπτη 16/2,  στη Δήμαρχο Κεντρικής Κέρκυρας και Διαποντίων Νήσων Μερόπη Υδραίου και υλοποιήθηκε από το Εργαστήριο Διαδραστικών Τεχνών του Τμήματος Τεχνών, Ήχου και Εικόνας του Ιονίου Πανεπιστημίου, σε συνεργασία με την Εφορία Αρχαιοτήτων με χρηματοδότηση της Π.Ι.Ν., μέσω του ΕΣΠΑ 2014-2020.

Η υπογραφή του σχετικού πρωτοκόλλου – παραλαβής πραγματοποιήθηκε στο Φουαγιέ του Δημοτικού Θεάτρου, παρουσία του Πρύτανη του Ι. Πανεπιστημίου Ανδρέα Φλώρου, του Επιστημονικού Υπεύθυνου του Έργου Γιάννη Δεληγιάννη, των Αντιδημάρχων Τουρισμού Παναγιώτη Βαρούχα, Ευρωπαϊκών Προγραμμάτων και Ψηφιακής Διακυβέρνησης Παναγιώτας Τζάνε και μελών της ερευνητικής ομάδας του έργου.

Όπως υπογραμμίζει ο Δήμος, είναι ένα έργο στο οποίο συνέβαλαν η πρώην και η νυν περιφερειακή αρχή αλλά και η προηγούμενη δημοτική αρχή σε ότι αφορά στην ένταξη του έργου.

«Χτίζουμε και θα συνεχίσουμε να χτίζουμε πάνω σε ότι θετικό υπάρχει και βρίσκουμε. Η Κέρκυρα είναι μία, ο Δήμος έχει συνέχεια, όλοι προσπαθούμε για το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα. Σήμερα είναι μια ξεχωριστή μέρα, η προβολή του τόπου μας και ενός εμβληματικού τοπόσημου όπως είναι η Παλιά Πόλη περνάει στη ψηφιακή εποχή. Κάτοικοι και επισκέπτες θα έχουν εύκολη πρόσβαση σε ένα ψηφιακό εργαλείο που ενημερώνει για τα σημεία ενδιαφέροντος και παρακινεί τον επισκέπτη να τα ανακαλύψει και να έρθει κοντά τους. Στόχος μας είναι να ψηφιοποιήσουμε στο μέγιστο βαθμό την προβολή αλλά και την πληροφορία που αφορά στον τουρισμό και στον πολιτισμό μας. Με τον τρόπο αυτό, εκτός από την ανάδειξη και προώθηση του ιστορικού μας κέντρου, κάνουμε κοινωνούς με ψηφιακό και ελκυστικό τρόπο τους νέους ανθρώπους και την μαθητική κοινότητα ως προς την ιστορία των μνημείων μας και την Παλιά Πόλη και γι’ αυτό το λόγο το έργο αυτό έχει και ένα σημαντικό εκπαιδευτικό σκοπό και ρόλο», δήλωσε η δήμαρχος Μερόπη Υδραίου, δίνοντας τα εύσημα και απευθύνοντας ευχαριστίες, στο Ιόνιο Πανεπιστήμιο και το Τεχνών Ήχου & Εικόνας, που το υλοποίησε.

10.2.2023