Δήμος Κεντρικής Κέρκυρας και Διαποντίων Νήσων : Ηχητικό σύστημα πρόσβασης στη θάλασσα ατόμων με προβλήματα όρασης

Δήμος Κεντρικής Κέρκυρας και Διαποντίων Νήσων

Ένα σύγχρονο ηχητικό σύστημα για άτομα με μερική ή ολική απώλεια όρασης που τους επιτρέπει να κολυμπούν στη θάλασσα με αυτονομία, εγκατέστησε ο Δήμος Κεντρικής Κέρκυρας και Διαποντίων Νήσων, στα Γουβιά.

Όπως επισημαίνει ο Δήμος, για τρίτη συνεχή χρονιά παρέχεται η δυνατότητα σε άτομα με πρόβλημα όρασης να έχουν πρόσβαση στην θάλασσα και να κολυμπήσουν με πλήρη αυτονομία.

Το ηχητικό σύστημα αποτελείται από:

  • Πίνακα Καθοδήγησης  με τηλεκοντρόλ που επιτρέπει τον εντοπισμό των ορίων της ακτής και την επιστροφή στην παραλία. Διαθέτει επίσης θέσεις για την απόθεση – παραλαβή μπαστουνιού και πετσέτας, με ιδιαίτερα σύμβολα αφής, για την αναγνώρισή τους.
  • Σημαδούρες στη θάλασσα με ηχητικούς μηχανισμούς που οριοθετούν τα σημεία κολύμβησης και επιτρέπουν τον προσανατολισμό.
  • Φορητή μονάδα που λαμβάνει σήματα κινδύνου και μεταδίδει προειδοποιητικά σήματα ανάγκης σε περίπτωση κλήσης από τους χρήστες.
  • Φάρους εδάφους με εύκολα αναγνωρίσιμα σύμβολα αφής (δελφίνι, αστερίας, άγκυρα κ.α.) που επιτρέπουν στους χρήστες τον εντοπισμό της θέσης τους στην παραλία και διαθέτουν ένδειξη κατειλημμένης θέσης.

Στην διαδικασία εγκατάστασης  παραβρέθηκε ο Αντιδήμαρχος Κοινωνικής Πολιτικής και Προαγωγής της Υγείας και Αντιπρόεδρος του Νομαρχιακού Συλλόγου ΑμεΑ Ανδρέας Σκούπουρας.

9.7.2023