Δήμος Κερατσινίου – Δραπετσώνας : Η Κινητή Βιβλιοθήκη του Δήμου πήρε τους δρόμους

H Kινητή Bιβλιοθήκη του Δήμου Κερατσινίου Δραπετσώνας  άφησε το πάρκο στο Σελεπίτσαρι και …. πήρε τους δρόμους! Σε μια πρώτη γνωριμία με τους δημότες, διέσχισε τους δρόμους της πόλης, για να καταλήξει στην πλατεία Κύπρου υποδεχόμενη τους φίλους του βιβλίου.

Το Βιβλιοαυτοκίνητο του δήμου, είναι μια πρωτοβουλία που σκοπό έχει να μεταφέρει τη γιορτή της ανάγνωσης στις γειτονιές της πόλης, προσπαθώντας να μυήσει τους δημότες στον κόσμο των βιβλίων. Η Κινητή Βιβλιοθήκη ταξιδεύει και σταθμεύει σε πλατείες, πάρκα, παιδικές χαρές, ΚΑΠΗ, σχολεία, στον Πολυχώρο Λιπασμάτων και γενικά σε μέρη όπου συγκεντρώνονται δημότες.

Κάθε πολίτης μπορεί να γίνει μέλος της Κινητής Δανειστικής Βιβλιοθήκης δωρεάν, με την επίδειξη της αστυνομικής ταυτότητας και τη συμπλήρωση φόρμας νέου μέλους. Κάθε μέλος μπορεί να δανείζεται τρία βιβλία για 15 ημέρες. Η επιστροφή των βιβλίων μπορεί να γίνεται είτε στην Κινητή Βιβλιοθήκη, είτε σε μία από τις τρεις Βιβλιοθήκες του Δήμου:Κεντρική Βιβλιοθήκη Κερατσινίου, Βιβλιοθήκη Δραπετσώνας, Παράρτημα Ευγένειας.

Όλη η συλλογή των Βιβλιοθηκών είναι μηχανογραφημένη στο ειδικό βιβλιοθηκονομικό σύστημα Koha. Επίσης, οι πολίτες μπορούν να αναζητούν βιβλία από τον Δημόσιο Ηλεκτρονικό Κατάλογο: http://opac.keratsini-drapetsona.gr

Περισσότερες πληροφορίες: Τμήμα Δημοτικών Βιβλιοθηκών 210-4312182.

10.3.2024