Δήμος Κηφισιάς : «Έξυπνοι» αισθητήρες για ράμπες-διαβάσεις ΑμεΑ

Δήμος Κηφισιάς 

Με την προμήθεια «έξυπνων» αισθητήρων για ράμπες- διαβάσεις ΑμεΑ, ο Δήμος Κηφισιάς, ενημερώνει ότι διαθέτει ένα ακόμα εργαλείο κατά της παράνομης στάθμευσης οχημάτων, σε σημεία προσβασιμότητας ατόμων με αναπηρία.

Λύση που, όπως τονίζει στην ανακοίνωσή του,” εντοπίστηκε μετά από συνομιλίες και επαφές που είχε ο Δήμαρχος Κηφισιάς Γιώργος Θωμάκος με πολίτες με κινητικά προβλήματα”.

Το ολοκληρωμένο ψηφιακό σύστημα αποτρεπτικής στάθμευσης περιλαμβάνει 56 αισθητήρες ,οι οποίοι θα εγκατασταθούν σε ράμπες ΑμεΑ σε Κηφισιά, Νέα Ερυθραία και Εκάλη.

Στόχος είναι,  να εντοπίζονται τα οχήματα που σταθμεύουν παράνομα στις ράμπες και στις διαβάσεις ΑμεΑ, ενεργοποιώντας ένα σύστημα συναγερμού και στέλνοντας μήνυμα στην ειδική πλατφόρμα παρακολούθησης της Δημοτικής Αστυνομίας του Δήμου.

Με αυτόν τον τρόπο, το κέντρο επιχειρήσεων της Δημοτικής Αστυνομίας ενημερώνεται σε πραγματικό χρόνο για τις παραβάσεις και οργανώνει αποτελεσματικότερα τον επιχειρησιακό του σχεδιασμό.

«Ο Δήμος Κηφισιάς υλοποιεί τα τελευταία χρόνια το πρόγραμμα αστικής προσβασιμότητας με την κατασκευή νέων πεζοδρομίων και ραμπών ΑμεΑ βάσει των προβλεπόμενων προδιαγραφών. Προς αυτή την κατεύθυνση είναι και η τοποθέτηση των «έξυπνων» αισθητήρων στις πόλεις μας», καταλήγει στην ανακοίνωσή του.

15.12.2023