Δήμος Κηφισιάς : Χρηματοδότηση για το πρόγραμμα οδικής ασφάλειας εξασφάλισε ο Δήμος

Δήμος Κηφισιάς

Τη βελτίωση της οδικής ασφάλειας, με προτεραιότητα σε πυρόπληκτες περιοχές, επιδιώκει ο Δήμος Κηφισιάς και για τον σκοπό αυτό προώθησε την ένταξη του σχετικού προγράμματος προς χρηματοδότηση μέσω του Ταμείου Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας.

Όπως ανακοίνωσε ο Δήμος, εξασφαλίστηκε κονδύλι ύψους 2.800.000 ευρώ, το οποίο και θα διατεθεί για έργα οδικής ασφάλειας σε διάφορα σημεία του και για τον απαραίτητο εξοπλισμό.

Συγκεκριμένα το πρόγραμμα θα κινηθεί σε δύο άξονες:

  • Βελτίωση της οδικής ασφάλειας. Έμφαση θα δοθεί στην ενίσχυση της οριζόντιας και κατακόρυφης ρυθμιστικής σήμανσης STOP, σε όλους τους δρόμους που διασταυρώνονται με τον παράδρομο της ΠΑΘΕ, σημεία όπου παρατηρείται ο μεγαλύτερος αριθμός τροχαίων ατυχημάτων στην περιοχή παρέμβασης.
  • Διευκόλυνση κυκλοφορίας πεζών και ΑμεΑ. Κατασκευή ραμπών ΑμεΑ σε πολλά πεζοδρόμια κεντρικότερων δρόμων. Ενίσχυση της υπάρχουσας προειδοποιητικής σήμανσης για μείωση ταχύτητας σε σημεία με αυξημένη κίνηση πεζών, γύρω από σχολεία και κοινόχρηστους χώρους, πλατείες, παιδικές χαρές, ώστε να διασφαλιστεί η ασφαλής μετακίνηση των πεζών από και προς τα σημεία ενδιαφέροντος.

Ο δήμαρχος Κηφισιάς, Γιώργος Θωμάκος, εκφράζοντας την ικανοποίησή του για τις συντονισμένες ενέργειες των στελεχών του δήμου, επεσήμανε: «Αυτή τη φορά εγκρίθηκαν έργα οδικής ασφάλειας ύψους 2.800.000 ευρώ, τα οποία έρχονται να ενισχύσουν προγράμματα και παρεμβάσεις που πραγματοποιούνται στον δήμο μας προς αυτή την κατεύθυνση».

7.1.2023