Δήμος Κοζάνης: Εθελοντική δράση με στειρώσεις αδέσποτων σκύλων στο Δημοτικό Κτηνιατρείο

Δήμος Κοζάνης

Εθελοντική δράση με μαζικές στειρώσεις αδέσποτων σκύλων, θα πραγματοποιήσει ο Δήμος Κοζάνης, στοχεύοντας στην ενίσχυση του ολοκληρωμένου προγράμματος διαχείρισης αδέσποτων ζώων συντροφιάς που υλοποιεί.  Η δράση τελεί υπό την αιγίδα και την πλήρη υποστήριξη του  Μη Κερδοσκοπικού Οργανισμού «Τierarzte-pool».

Οι στειρώσεις θα πραγματοποιηθούν  από την Πέμπτη 16  έως και την Κυριακή 19 Μαρτίου, στο Δημοτικό Κτηνιατρείο του Δήμου Κοζάνης.

Στο πλαίσιο αυτό, ο Δήμος καλεί όσους πολίτες μεριμνούν για τη σίτιση  αδέσποτου  ζώου συντροφιάς και επιθυμούν να στειρωθεί ο αδέσποτος σκύλος που φροντίζουν, να επικοινωνήσουν  στο τηλέφωνο του Δήμου 2461350408 μέχρι την Τετάρτη 15 Μαρτίου στις 14:00,  ώστε να ενημερωθούν σχετικά και να προγραμματίσουν ραντεβού για τη διενέργεια της  στείρωσης, του  αποπαρασιτισμού, της σήμανσης και του εμβολιασμού του αδέσποτου ζώου συντροφιάς.

Σημειώνεται, ότι για τη στείρωση απαιτείται η μεταφορά του αδέσποτου ζώου από τον πολίτη στο Δημοτικό Κτηνιατρείο του Δήμου Κοζάνης, την ημέρα και την ώρα που θα προγραμματιστεί το ραντεβού, με τη δράση να αφορά αποκλειστικά και μόνο τη στείρωση, τον αποπαρασιτισμό, τη σήμανση και τον εμβολιασμό αποκλειστικά αδέσποτου ζώου συντροφιάς (σκύλου). Από τη δράση θα αποκλειστούν όσα διαχειρίζονται ως δεσποζόμενα.

Υπενθυμίζει τέλος, ότι υπάρχει η δυνατότητα υιοθεσίας του ζώου εφόσον ο πολίτης το επιθυμεί.

14.3.2023