Δήμος Κοζάνης : Σύνταξη κυκλοφοριακής μελέτης για την πόλη της Κοζάνης

 Δήμο Κοζάνης

Σύμβαση για τη σύνταξη κυκλοφοριακής μελέτης για την πόλη της Κοζάνης, υπέγραψε την Τρίτη 30/1, ο δήμαρχος Γιάννης Κοκκαλιάρης με τον εκπρόσωπο της αναδόχου εταιρείας.

Η μελέτη, θα αξιολογήσει το σύνολο των κυκλοφοριακών μελετών που έχουν εκπονηθεί και εφαρμοστεί στον Δήμο Κοζάνης και θα αναθεωρήσει, επικαιροποιήσει αλλά και επεκτείνει τον σχεδιασμό των παρεμβάσεων. Η συμβατική αμοιβή της μελέτης ανέρχεται σε 157.097,48€ (χωρίς ΦΠΑ)  με χρηματοδότηση από το Ειδικό Αναπτυξιακό Πρόγραμμα (ΕΑΠ) 2012-2016 για την Περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας, στο πλαίσιο του τέλους ανάπτυξης.

Ειδικότερα, το αντικείμενο της μελέτης είναι:

  • Η αξιολόγηση των παρεμβάσεων που εφαρμόστηκαν, αλλά και του τρόπου υλοποίησης τους (σήμανση κλπ).
  • Ο έλεγχος των επιπτώσεων από την ανακατανομή των κυκλοφοριακών φόρτων (νέες μετρήσεις κλπ), καταγραφή νέων προβλημάτων.
  • Η τροποποίηση της υφιστάμενης κυκλοφοριακής οργάνωσης για την αντιμετώπιση των ενδεχόμενων νέων προβλημάτων αλλά και του τρόπου εφαρμογής των παρεμβάσεων που υλοποιήθηκαν.
  • Η επέκταση των παρεμβάσεων, με κύρια κατεύθυνση την ανάπτυξη ενός λειτουργικού συστήματος κυκλοφορίας και στάθμευσης καθώς και ενός δικτύου πεζόδρομων που να ενοποιεί υφιστάμενους κοινόχρηστους – δημόσιους χώρους αλλά και συγκεκριμένες χρήσεις (εκπαίδευση κλπ).
  • Η διερεύνηση παρέμβασης στο σύστημα της στάθμευσης (διερεύνηση του τρόπου λειτουργίας των υφιστάμενων χώρων στάθμευσης ιδιωτικού και δημόσιου χαρακτήρα καθώς και δημιουργίας νέων χώρων στάθμευσης / εφαρμογή ελεγχόμενης στάθμευσης στις κεντρικές περιοχές του Δήμου).
  • Η αξιολόγηση των υφιστάμενων διαδρομών δημοτικής συγκοινωνίας και ο επανασχεδιασμός τους.
  • Η αξιολόγηση του υφιστάμενου σχεδιασμού του δικτύου ποδηλατοδρόμων.
  • Παρεμβάσεις σημειακού χαρακτήρα σε επικίνδυνα σημεία του Δήμου.

Ως περιοχή μελέτης ορίζεται:

  • η περιοχή που βρίσκεται βόρεια της περιοχής του ΟΣΕ και περιβάλλεται από τις οδούς Δημοκρατίας, Π. Χαρίση, Δαβάκη, 3ης Σεπτεμβρίου, Βελβεντού, Τριών Δένδρων, Αλιάκμονος, Γιάνναρη, Φιλίππου Β’, Μεγ. Αλεξάνδρου, Π.Μελά, Μοναστηρίου, Μαμάτσιου. Συμπεριλαμβανομένων των οδών που την περικλείουν.
  • η περιοχή που βρίσκεται νότια της περιοχής του ΟΣΕ και περιβάλλεται από τις οδούς

-Α΄ υποπεριοχή: Στρ. Μακρυγιάννη, Αντιγόνου, Ι. Κακριδή, Αγγ. Σικελιανού, Παπάφη, Βελισσαρίου, Εμμ. Μπενάκη. Συμπεριλαμβανομένων των οδών που την περικλείουν.

-Β΄ υποπεριοχή: Αντιγόνου, Κορδάτου, Αλεξίου, Ιωνίας Ι. Κακριδή. Συμπεριλαμβανομένων των οδών που την περικλείουν.

Η συνολική καθαρή συμβατική προθεσμία για την εκτέλεση της σύμβασης, ανέρχεται σε δώδεκα (12) μήνες από την υπογραφή της σύμβασης ανάθεσης της μελέτης.

1.2.2024