Δήμος Λαρισαίων : Στη Λάρισα το πρώτο φεστιβάλ καφέ 24-25 Μαΐου

Το 1o Larissa Coffee Show, καταφθάνει στις 24, 25 και 26 Μαΐου. Για ένα τριήμερο, η Κεντρική πλατεία της πόλης θα είναι το επίκεντρο της αγάπης της για τον καφέ, με πρωταγωνιστές τους συντελεστές του καφέ, γεμάτο όμως και με δρώμενα και διάφορες εκπλήξεις για όλους.

«Πρόκειται για μία γιορτή του καφέ που απευθύνεται σε όλους τους πολίτες της Θεσσαλίας και τους επισκέπτες από ολόκληρη την Ελλάδα. Συμμετέχουν εταιρείες, brands και επαγγελματίες του καφέ και της εστίασης. Η πόλη είναι έτοιμη και ανοίγει την αγκαλιά της, περιμένοντας να φιλοξενήσει τους επισκέπτες από ολόκληρη τη χώρα, για να ζήσουν μια πραγματικά πρωτόγνωρη εμπειρία!», τόνισε ο δήμαρχος Λαρισαίων Β.Μαμάκος, παρουσιάζοντας το πρόγραμμα.

Δέσμευση και στοίχημα

Ο δήμαρχος Λαρισαίων υπογράμμισε πως η ενίσχυση της εξωστρέφειας της πόλης ήταν δέσμευση -και υπόσχεση- προσωπική. «Μένω συνεπής στο πρόγραμμά μας, στις υποσχέσεις μας, στις δεσμεύσεις μας, γιατί πιστεύω ειλικρινά ότι και μέσα από τέτοιου τύπου εκδηλώσεις, δράσεις και ενέργειες, που μπορούν να γίνουν θεσμοί, υπηρετούμε την πολιτική μας για μια πόλη εξωστρεφή, μια πόλη πρωτοπόρα πανελλαδικά!

Ναι, η Λάρισα είναι μια πόλη με έντονη πολιτιστική δραστηριότητα, με ιστορία που χάνεται στους αιώνες, με το Αρχαίο Θέατρο, τον Πηνειό, το Φρούριο, το Αλκαζάρ, τους δρόμους και τις πλατείες της, τους ανθρώπους και τη διασκέδασή της. Και τον καφέ, τις εκατοντάδες επιχειρήσεις που δραστηριοποιούνται γύρω από αυτό, δίνοντας το χαρακτηρισμό της πόλης του καφέ.

Ο καφές στη Λάρισα δεν είναι ένα απλό ρόφημα, αλλά τρόπος ζωής! Η άυλη κληρονομιά της πόλης. Κάτι παραπάνω από μία στιγμιαία απόλαυση. Η συμπύκνωση της κοινωνικής της ζωής. Είναι το ραντεβού, ένα κομμάτι του ελεύθερου χρόνου, η ευκαιρία για συνάντηση, για κουβέντα, για επικοινωνία.

Είναι για εμάς ένα όχημα κοινωνικότητας, ένα κομμάτι της καθημερινότητας μας, της χαλάρωσης. Είναι κάτι πολύ παραπάνω από ένα ρόφημα, είναι μέρος της ζωής μας» υπογράμμισε ο κ. Μαμάκος.

Θεμελίωση θεσμού

«Η ανταπόκριση στο εγχείρημά μας, από όσους εμπλέκονται στον κλάδο του καφέ (μεγάλες και γνωστές επιχειρήσεις, τοπικές επιχειρήσεις, γνωστές αλυσίδες καφέ της χώρας, επιχειρηματίες της ζαχαροπλαστικής και της εστίασης γενικότερα κ.λπ.) είναι μέχρι στιγμής εντυπωσιακή», τόνισε, μεταξύ άλλων, ο αντιδήμαρχος Τουρισμού και  Εξωστρέφειας, Φώτης Τζατζάκης.

Το Πρόγραμμα των Εκδηλώσεων

Παρασκευή 24 Μαΐου 2024:

Καλωσόρισμα επισκεπτών

Τουρνουά Τάβλι (1ο μέρος): Το πιο γνωστό ελληνικό επιτραπέζιο παιχνίδι είναι άμεσα συνυφασμένο με τον  καφέ, καθώς συνοδεύει κατά κύριο λόγο το παιχνίδι αυτό. Το παιχνίδι δεν έχει ηλικία και μπορούν να συμμετέχουν όλοι.

Η διάρκεια θα είναι 2 ημέρες: 1η ημέρα προκριματικά, 2η ημέρα τελικοί αγώνες

Coffee Masterclasses: Baristas από τις συμμετέχουσες  εταιρίες/εκθέτες μας ξεναγούν σε ένα  συναρπαστικό ταξίδι για τον τέλειο καφέ  αλλά και μας ενημερώνουν για τα τελευταία  νέα για τον αγαπημένο μας καφέ

Τα sessions θα είναι καθ’ όλη τη διάρκεια  των 2ημερών  είτε στο κεντρικό stage που θα  στηθεί στην πλατεία, είτε στα περίπτερα των εκθετών.

Συναυλία LIVA K: Το βράδυ της Παρασκευής, στις 8 μ.μ., η Λάρισα υποδέχεται έναν από τους καλύτερους dj’s της εποχής μας, με το πρόγραμμά του να ξεσηκώνει τους πάντες. Η εκδήλωση είναι δωρεάν για όλες και όλους

Σάββατο 25 Μαΐου 2024:

(Από νωρίς το πρωί) Δραστηριότητες για παιδιά – Τσουβαλοδρομίες: Το γνωστό παιχνίδι/αγώνισμα με τσουβάλια κόκκων καφέ, συμμετέχουν παιδιά ηλικίας 5-12 ετών (τρεις κατηγορίες), σε ειδικά διαμορφωμένη διαδρομή.

Τουρνουά Τάβλι 2ο μέρος

Coffee Masterclasses και δειγματισμός καφέ

Συναυλία Πάνου Μουζουράκη-Κωστή Μαραβέγια: Στις 8 μ.μ., στην κεντρική σκηνή του Larissa Coffee Show ανεβαίνουν οι δύο αγαπημένοι καλλιτέχνες, να τραγουδήσουν και να διασκεδάσουν δωρεάν τους επισκέπτες.

Κυριακή 26 Μαΐου 2024

The waiter’s race: «Αγώνας δρόμου» σερβιρίσματος καφέ

Coffee Masterclasses και δειγματισμός καφέ

Συναυλία-πάρτι με Λαρισαίους dj’s, με πυροτεχνήματα που θα φωτίσουν τον ουρανό της πόλης.

16.5.2024