Δήμος Λυκόβρυσης – Πεύκης : Ξεκινά η κατασκευή νέου ΚΑΠΗ στην Κάτω Πεύκη

Δήμος Λυκόβρυσης – Πεύκης

ο «πράσινο» φως για τη δημιουργία του νέου Κέντρου Ανοικτής Προστασίας Ηλικιωμένων (Κ.Α.Π.Η.) στην Κάτω Πεύκη, το οποίο θα κατασκευαστεί με χρηματοδότηση της Περιφέρειας Αττικής, δόθηκε με την υπογραφή της προγραμματικής σύμβασης του έργου, από τον Περιφερειάρχη Αττικής Γ. Πατούλη και τον Δήμαρχο Λυκόβρυσης – Πεύκης Τ. Μαυρίδη.

Ο προϋπολογισμός του έργου ανέρχεται στο ποσό των 782.000.00 ευρώ και περιλαμβάνει την εκτέλεση όλων των οικοδομικών και ηλεκτρομηχανολογικών εργασιών για τη κατασκευή του Κέντρου Ανοιχτής Προστασίας Ηλικιωμένων. Περιγραφικά οι εργασίες αρχίζουν από τη στάθμη θεμελίωσης του κτηρίου και των χώρων που το περιβάλλουν και περιλαμβάνει όλες τις εργασίες για τη διαμόρφωση των κτηρίων και του περιβάλλοντος χώρου.

Το έργο ανέγερσης του νέου ΚΑΠΗ Κάτω Πεύκης

Οι εργασίες αρχίζουν από τη στάθμη θεμελίωσης του κτηρίου και των χώρων που το περιβάλλουν και περιλαμβάνει όλες τις εργασίες για τη διαμόρφωση των κτηρίων και του περιβάλλοντος χώρου. Το εμβαδό του οικοπέδου ανέρχεται σε 248,40τμ.

Το κτήριο αναπτύσσεται σε ισόγειο- πυλωτή και δύο ορόφους κα αποτελείται από υπόγειο, ισόγειο, πρώτο και δεύτερο όροφο.

Στο ισόγειο θα διαμορφωθεί η είσοδος του κτηρίου και χωροθετούνται συνολικά τέσσερεις θέσεις στάθμευσης, εκ των οποίων και μια για ΑΜΕΑ. Στον α΄ όροφο αναπτύσσονται το καθιστικό, το οποίο δύναται να λειτουργήσει και ως χώρος εορταστικών εκδηλώσεων και προβολών, το παρασκευαστήριο, μια αίθουσα γυμναστικής καθώς και μια αποθήκη και χώροι υγιεινής για την εξυπηρέτηση θαμώνων και ατόμων με κινητικά προβλήματα.

Στον β΄ όροφο βρίσκονται οι χώροι εργοθεραπείας, κοινωνικών υπηρεσιών, γραφείων, αναμονής καθώς και οι χώροι υγιεινής για την εξυπηρέτηση προσωπικού, επισκεπτών και ατόμων με κινητικά προβλήματα.

Στο υπόγειο υπάρχουν οι χώροι λεβητοστασίου για το φυσικό αέριο, μηχανοστάσιο του ανελκυστήρα και τριών αποθηκών γενικής χρήσης.

Στις προτεραιότητες της Περιφέρειας Αττικής είναι η δημιουργία υποδομών με κοινωνικό πρόσημο με ιδιαίτερη μέριμνα για τις κοινωνικές δομές που συμβάλλουν στην ενίσχυση της φροντίδας των ανθρώπων της τρίτης ηλικίας. «Η Τρίτη ηλικία είναι για εμάς, Πρώτη Προτεραιότητα» ανέφερε ο Γ. Πατούλης.

Από την πλευρά του, ο Δήμαρχος Λυκόβρυσης – Πεύκης Τ. Μαυρίδης ευχαρίστησε τον Περιφερειάρχη Γ. Πατούλη για την εξασφάλιση της χρηματοδότησης του συγκεκριμένου έργου,  καθώς και για τη γενικότερη στήριξη της Περιφέρειας Αττικής στην υλοποίηση σημαντικών έργων και υποδομών στην περιοχή.

Υπενθυμίζεται ότι το οικόπεδο όπου θα ανεγερθεί η νέα δομή ΚΑΠΗ, παραχωρήθηκε στο δήμο από τον ΕΦΚΑ και τον Υπουργό Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων Κ. Χατζηδάκη, ο οποίος και είχε διενεργήσει αυτοψία στο χώρο μαζί με τον Περιφερειάρχη Γ. Πατούλη, εξάροντας την στήριξη με πόρους της Περιφέρειας για την ανέγερση του κτιρίου.

28.10.2022