Δήμος Μαλεβιζίου : Το εκθετήριο Δομίνικου Θεοτοκόπουλου στο Φόδελε ανακαινίζεται και γίνεται προσβάσιμο στα ΑμεΑ

Άμεσα ξεκινά το έργο «Ανακαίνιση Εκθετηρίου Δομίνικου Θεοτοκόπουλου και Διαμόρφωση Περιβάλλοντος Χώρου» μετά τη σύμβαση που υπέγραψε με τον ανάδοχο, ο δήμαρχος Μαλεβιζίου Μενέλαος Μποκέας.

Ο προϋπολογισμός μελέτης του έργου ανέρχεται στις 272.000 ευρώ και η χρηματοδότηση προέρχεται από το ΕΣΠΑ και το Ανταγωνιστικό Πρόγραμμα «Υποδομές Μεταφορών, Περιβάλλον και Αειφόρος Ανάπτυξη» του υπουργείου Περιβάλλοντος και Ενέργειας.

Εκτός από τις εργασίες συντήρησης του Εκθετηρίου(αντικατάσταση κουφωμάτων χρωματισμοί, μονώσεις, συντηρήσεις προθηκών και WC),  θα γίνουν μία σειρά από εργασίες στον περιβάλλοντα χώρο ώστε να δημιουργηθούν χώροι κατάλληλοι για τη φιλοξενία υπαίθριων εκδηλώσεων, με πλακοστρώσεις, διαμορφώσεις διαζωμάτων κλπ.

Το έργο «Ανακαίνιση Εκθετηρίου Δομίνικου Θεοτοκόπουλου και Διαμόρφωση Περιβάλλοντος Χώρου» δίνει ιδιαίτερη έμφαση στην απρόσκοπτη κίνηση των Ατόμων με Αναπηρίες σε εσωτερικούς και εξωτερικούς χώρους του Εκθετηρίου.

Με βάση τη μελέτη του έργου θα δημιουργηθούν ξύλινες ράμπες, όπου υπάρχει ανισοσταθμία στους εσωτερικούς χώρους του Εκθετηρίου.

Επίσης στους εξωτερικούς χώρους προτείνονται διαπλατύνεις στους διαδρόμους κίνησης και διαμόρφωση ανοιγμάτων στις ξερολιθιές που ορίζουν τα πλατώματα, προκειμένου να διευθετηθεί καλύτερα η κίνηση των ΑμεΑ στον υπαίθριο χώρο και να υπάρχει η δυνατότητα πρόσβασης σε πλατώματα που σήμερα δεν μπορούν εύκολα να χρησιμοποιηθούν.

3.,1.2023