Δήμος Μαλεβιζίου: 42 εκατ. ευρώ ο προϋπολογισμός για το 2023

 

Αυξημένος σε σχέση με πέρσι κατά 11 εκατομμύρια ευρώ, είναι ο προϋπολογισμός του Δήμου Μαλεβιζίου για το 2023, ο οποίος ψηφίστηκε από το Δημοτικό Συμβούλιο.

“Παρά τις μεγάλες αυξήσεις στο κόστος ενέργειας και καυσίμων αλλά και στα υλικά, λόγω των πληθωριστικών τάσεων, ο Προϋπολογισμός του Δήμου Μαλεβιζίου αποτυπώνει την προσπάθεια να παραμείνει ο Δήμος βιώσιμος σε ένα συνεχώς αβέβαιο οικονομικό περιβάλλον”, τονίζει και προσθέτει ότι το συνολικό ύψος του προϋπολογισμού για το 2023 ανέρχεται στα 42 εκατομμύρια ευρώ έναντι 30.4 εκατ. ευρώ που ήταν ο αντίστοιχος για το 2022.

Στον προϋπολογισμό του 2023 αποτυπώνεται η επιλογή της Δημοτικής Αρχής να στηρίξει τους δημότες της στην δύσκολη οικονομική συγκυρία. Τα Δημοτικό Τέλη παραμένουν σταθερά ενώ συνεχίζεται και η πρόσθετη στήριξη των ευάλωτων ομάδων πληθυσμού με το κοινωνικό τιμολόγιο. Διατηρείται επίσης το μειωμένο τιμολόγιο για τις ορεινές περιοχές και τις Τοπικές Κοινότητες Ροδιάς και Φόδελε, παρά το αυξημένο ενεργειακό κόστος και την αύξηση στο τέλος υγειονομικής ταφής των απορριμμάτων.

Την ίδια στιγμή τα έσοδα του Δήμου το 2023 θα είναι αυξημένα κατά 860.000 ευρώ σε σχέση με την προηγούμενη χρονιά, όπως αναφέρει, δίνοντας έτσι τη δυνατότητα για μία σημαντική ενίσχυση στην αντιμετώπιση της καθημερινότητας με αύξηση των κονδυλίων για τον τομέα της καθαριότητας.

Βαρύτητα θα δοθεί στην υλοποίηση του Τεχνικού Προγράμματος του Δήμου Μαλεβιζίου που ανέρχεται στα 22 εκατομμύρια ευρώ και ιδιαίτερα στην δημοπράτηση των έργων ανάπλασης στην Ελευθερίου Βενιζέλου συνολικού προϋπολογισμού 13 εκατομμυρίων ευρώ με τις ήδη εξασφαλισμένες χρηματοδοτήσεις να ανέρχονται στα 9 εκατομμύρια ευρώ ενώ αναμένεται η ένταξη στο Πρόγραμμα Αντώνης Τρίτσης του δεύτερου τμήματος εντός του οικισμού του Γαζίου.

18.2.2023