Δήμος Μαραθώνος : Στο «Αντώνης Τρίτσης» η βιοκλιματική ανάπλαση του κέντρου της Νέας Μάκρης

Δήμος Μαραθώνος

Εγκρίθηκε την Τετάρτη 6 Απριλίου η πρόταση που υπέβαλε ο Δήμος Μαραθώνος στο Πρόγραμμα «Αντώνης Τρίτσης» η οποία αφορά στην Βιοκλιματική Ανάπλαση του Κέντρου της Νέας Μάκρης, έργο ύψους 9,8 εκ. €.

Με το εν λόγω έργο θα γίνουν εργασίες ανάπλασης στην περιοχή του κέντρου της Νέας Μάκρης, που περιβάλλεται από:

  • Την Λεωφόρο Ποσειδώνος
  • Την οδό Αγ. Κωνσταντίνου
  • Την Λεωφόρο Μαραθώνος και
  • Την οδό Δημ. Καλαφάτη

Σκοπός του έργου είναι η αναβάθμιση της ποιότητας ζωής καθώς και της ασφάλειας των δημοτών αλλά και των επισκεπτών και στόχος είναι η βιοκλιματική ανάπλαση των κοινοχρήστων περιοχών.

Αναλυτικά:

Στο κομμάτι ανακατασκευής των πεζοδρομιών περιλαμβάνονται: Αντικατάσταση των υπαρχουσών επιστρώσεων και κρασπεδόρειθρων, νέες  πλακοστρώσεις με ψυχρούς κυβόλιθους, νέα κράσπεδα-ρείθρα, ράμπες πρόσβασης ΑμεΑ, νέα Η/Μ δίκτυα (ηλεκτρικά, άρδευσης), φύτευση νέων δένδρων, τοποθέτηση κάδων απορριμμάτων και στύλων παρεμπόδισης στάθμευσης.

Στο κομμάτι ανακατασκευής των πλατειών περιλαμβάνονται: Αντικατάσταση των υπαρχουσών επιστρώσεων και κρασπεδόρειθρων με νέα ψυχρά υλικά, νέα Η/Μ δικτύων (ηλεκτρικά, άρδευσης), φύτευση νέων δένδρων και θάμνων, πέργκολες, κάδοι απορριμμάτων και στύλοι παρεμπόδισης στάθμευσης.

Στο κομμάτι της ανακατασκευής των χώρων στάθμευσης περιλαμβάνονται: Ανακατασκευή των υπαρχόντων χώρων πάρκινγκ ώστε να μειωθεί η παρόδια στάθμευση στο κέντρο και να αποθαρρυνθεί η χρήση των Ι.Χ. στο εσωτερικό του οικισμού, αποξήλωση των υπάρχουσων επιστρώσεων, οριοθέτηση των χώρων με νέα κρασπεδόρειθρα, διάστρωση με νέα φωτολυτική άσφαλτο, νέο δίκτυο ηλεκτροφωτισμού, φύτευση δέντρων και θάμνων.

9.4.2022

Τελευταία Άρθρα