Δήμος Μαραθώνος : Στο «Αντώνης Τρίτσης» η βιοκλιματική ανάπλαση του κέντρου της Νέας Μάκρης

Δήμος Μαραθώνος

Εγκρίθηκε την Τετάρτη 6 Απριλίου η πρόταση που υπέβαλε ο Δήμος Μαραθώνος στο Πρόγραμμα «Αντώνης Τρίτσης» η οποία αφορά στην Βιοκλιματική Ανάπλαση του Κέντρου της Νέας Μάκρης, έργο ύψους 9,8 εκ. €.

Με το εν λόγω έργο θα γίνουν εργασίες ανάπλασης στην περιοχή του κέντρου της Νέας Μάκρης, που περιβάλλεται από:

  • Την Λεωφόρο Ποσειδώνος
  • Την οδό Αγ. Κωνσταντίνου
  • Την Λεωφόρο Μαραθώνος και
  • Την οδό Δημ. Καλαφάτη

Σκοπός του έργου είναι η αναβάθμιση της ποιότητας ζωής καθώς και της ασφάλειας των δημοτών αλλά και των επισκεπτών και στόχος είναι η βιοκλιματική ανάπλαση των κοινοχρήστων περιοχών.

Αναλυτικά:

Στο κομμάτι ανακατασκευής των πεζοδρομιών περιλαμβάνονται: Αντικατάσταση των υπαρχουσών επιστρώσεων και κρασπεδόρειθρων, νέες  πλακοστρώσεις με ψυχρούς κυβόλιθους, νέα κράσπεδα-ρείθρα, ράμπες πρόσβασης ΑμεΑ, νέα Η/Μ δίκτυα (ηλεκτρικά, άρδευσης), φύτευση νέων δένδρων, τοποθέτηση κάδων απορριμμάτων και στύλων παρεμπόδισης στάθμευσης.

Στο κομμάτι ανακατασκευής των πλατειών περιλαμβάνονται: Αντικατάσταση των υπαρχουσών επιστρώσεων και κρασπεδόρειθρων με νέα ψυχρά υλικά, νέα Η/Μ δικτύων (ηλεκτρικά, άρδευσης), φύτευση νέων δένδρων και θάμνων, πέργκολες, κάδοι απορριμμάτων και στύλοι παρεμπόδισης στάθμευσης.

Στο κομμάτι της ανακατασκευής των χώρων στάθμευσης περιλαμβάνονται: Ανακατασκευή των υπαρχόντων χώρων πάρκινγκ ώστε να μειωθεί η παρόδια στάθμευση στο κέντρο και να αποθαρρυνθεί η χρήση των Ι.Χ. στο εσωτερικό του οικισμού, αποξήλωση των υπάρχουσων επιστρώσεων, οριοθέτηση των χώρων με νέα κρασπεδόρειθρα, διάστρωση με νέα φωτολυτική άσφαλτο, νέο δίκτυο ηλεκτροφωτισμού, φύτευση δέντρων και θάμνων.

9.4.2022