Δήμος Μαραθώνος : Τριήμερο δωρεάν μαζικών στειρώσεων σε αδέσποτες γάτες

Δήμος Μαραθώνος.

Σε δωρεάν μαζικές στειρώσεις σε αδέσποτες γάτες, προχωρά για πρώτη φορά ο Δήμος Μαραθώνος.

Η δράση, που διοργανώνεται σε συνεργασία με τη φιλοζωϊκή οργάνωση «Vets In Action»,  θα πραγματοποιηθεί στις  29 – 30 Σεπτεμβρίου και 1 Οκτωβρίου στην Ε’ Κατασκήνωση Αγίου Ανδρέα (όπως προβλέπεται και από το Νόμο 4830/2021, άρθρο 10, παράγραφος 7) κατά τις ώρες  9.00-12.00, όπου οι πολίτες της περιοχής μπορούν να φέρουν τις αδέσποτες γάτες της γειτονιάς τους, κατόπιν ραντεβού στα τηλέφωνα 22943-20957 και 22943-20972.

Επιπλέον, ενεργή θα είναι η συμμετοχή εθελοντών μελών του φιλοζωικού σωματείου «Η Κοίτη», της φιλοζωικής ομάδας «Οι Αδέσποτες» αλλά και εθελοντών του Δήμου Μαραθώνος.

Όπως ενημερώνει ο Εντεταλμένος Δημοτικός Σύμβουλος Προστασίας Αδέσποτων Ζώων Δήμου Μαραθώνος, Νικηφόρος Μπατζές, απαραίτητη προϋπόθεση για την παραλαβή των γατιών είναι, να μεταφέρονται από τους δημότες σε κλουβιά ασφαλείας (δεμένα με tire up), ώστε να μην υπάρχει πιθανότητα διαφυγής τους, πάνω στα οποία θα αναγράφονται τα στοιχεία τους (ονοματεπώνυμο, τηλέφωνο επικοινωνίας και διεύθυνση του σημείου περισυλλογής).

Μετά την στείρωσή τους, τα ζώα αφού ανακτήσουν πλήρως τις δυνάμεις τους μεταφέρονται από τους δημότες στο σημείο από όπου περισυλλέχθηκαν.

20.9.2022