Δήμος Μεσσήνης : Στο πρόγραμμα “Αντ. Τρίτσης” εντάχθηκε το Φιλοσοφικό Κέντρο Μεσσήνης

Δήμος Μεσσήνης

Στο πρόγραμμα «Αντώνης Τρίτσης», εντάχθηκε  το έργο αποπεράτωσης του Φιλοσοφικού Κέντρου Μεσσήνης, με χρηματοδότηση ύψους 2,6 εκατ. ευρώ.

Όπως ενημερώνει ο Δήμαρχος Μεσσήνης, Γ. Αθανασόπουλος, πρόκειται για διώροφο κτίριο, σε κομβικό σημείο της πόλης, με στεγασμένους χώρους περίπου 3.000 τ.μ. (υπογείου, ισογείου και 1ου ορόφου), το οποίο βρίσκεται σε αυτή την κατάσταση για περισσότερα από 30 χρόνια.

« Αρχικά προοριζόταν να λειτουργήσει ως παράρτημα του Ιδρύματος Έρευνας και Εκδόσεων Νεοελληνικής Φιλοσοφίας, με αμφιθεατρική αίθουσα εκδηλώσεων, χώρους μελέτης και γραφείων καθώς και ξενώνες για τους ερευνητές, σχεδιασμός που δεν προχώρησε» προσθέτει.

Με την αποπεράτωσή του η πόλη της Μεσσήνης θα αποκτήσει πλέον έναν πνεύμονα παραγωγής πολιτισμού, όπου εκεί θα φιλοξενηθούν η Δημοτική Βιβλιοθήκη και το αρχείο της, το Δημοτικό Ωδείο, η ψηφιακή βιβλιοθήκη και αίθουσα εκδηλώσεων και θα δοθεί η δυνατότητα φιλοξενίας συνεδρίων, μουσικοχορευτικών και θεατρικών παραστάσεων. Επίσης προβλέπεται η οργάνωση του περιβάλλοντος χώρου ώστε να καλύπτονται οι λειτουργικές ανάγκες των διαφορετικών χρήσεων.

Δήμαρχος Μεσσήνης, Γ. Αθανασόπουλος

«Με την υλοποίηση του έργου, το κτίριο θα μετασχηματιστεί σε μία κοιτίδα πολιτισμού για την ευρύτερη περιοχή, που θα προσφέρει πνευματική ανάπτυξη και την ευχέρεια στους πολίτες να απολαύσουν ποικίλες πολιτιστικές δραστηριότητες», καταλήγει μεταξύ άλλων ο κ. Αθανασόπουλος, απευθύνοντας ευχαριστίες «στον Πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη για το έντονο ενδιαφέρον του για το συγκεκριμένο έργο, τον  αναπληρωτή υπουργό Εσωτερικών κ. Πέτσα για την καθοριστική συμβολή του στη χρηματοδότηση και τις υπηρεσίες του Υπουργείου Εσωτερικών και του Δήμου Μεσσήνης, που συνεργάστηκαν για την επίτευξη αυτού του μεγάλου  στόχου».

Γράφει η Δήμητρα Λάρδη

16.4.2022