Δήμος Μοσχάτου-Ταύρου : Δράσεις ενημέρωσης για τη χρήση των καφέ κάδων

Συνεχίζεται στον Δήμο Μοσχάτου-Ταύρου η τοποθέτηση καφέ κάδων για τη χωριστή συλλογή υπολειμμάτων τροφών, στις οδούς όσο και σε επιχειρήσεις και άλλους οργανισμούς, που δραστηριοποιούνται εντός των ορίων του.

Με σύνθημα «Δώσε αξία στα Σκουπίδια σου» προτρέπει τους πολίτες και τις επιχειρήσεις του Δήμου  να συλλέγουν στους καφέ κάδους υπολείμματα τροφών όπως φρούτα, λαχανικά, υπολείμματα από μαγειρεμένο κρέας και ψάρια, ζυμαρικά, υπολείμματα καφέ, κά. Ο Δήμος πραγματοποιεί την αποκομιδή με ειδικό απορριμματοφόρο, ενώ το υλικό οδηγείται σε μονάδα κομποστοποίησης για την παραγωγή υψηλής ποιότητας εδαφοβελτιωτικού υλικού (κόμποστ).

Από την 1η  μέχρι 5 Ιουλίου, στο Δήμο θα γίνει ενημέρωση των κατοίκων πόρτα-πόρτα με διανομή ενημερωτικού υλικού για τη χρήση και τα οφέλη του καφέ κάδου, ενώ την Τρίτη 2 Ιουλίου θα λειτουργήσει περίπτερο ενημέρωσης πλησίον της λαϊκής Μοσχάτου (Στρ. Μακρυγιάννη και Σολωμού). Στο περίπτερο θα γίνεται διανομή ενημερωτικού υλικού, καθώς και εδαφοβελτιωτικού σε συσκευασίες δείγματος.

«Είμαστε από τους κορυφαίους Δήμους στη συλλογή βιοαποβλήτων στους καφέ κλάδους, προσφέροντας σημαντικά οφέλη για το περιβάλλον και την κοινωνία. Σε μία προσπάθεια να ενημερώσουμε ακόμα περισσότερους συμπολίτες μας αλλά και επιχειρήσεις που δρουν στο Δήμο μας για τα οφέλη της χρήσης των καφέ κάδων αλλά και τον τρόπο με τον οποίο πρέπει να τους χρησιμοποιούμε, ξεκινάμε δράσεις ενημέρωσης. Με τη συμβολή όλων μας, μπορούμε να κάνουμε τη διαφορά, μπορούμε να προστατεύσουμε το περιβάλλον μας, να συμβάλλουμε στη μείωση της χρήσης χημικών λιπασμάτων και μέσω της ενίσχυσης της περιβαλλοντικής μας συνείδησης να προάγουμε την αειφόρο ανάπτυξη», δήλωσε ο δήμαρχος Ανδρέας Ευθυμίου.

30.6.2024