Δήμος Νέας Σμύρνης : Δημοτικό Συμβούλιο Νέων στη Νέα Σμύρνη

 Δήμος Νέας Σμύρνης

Τη δημιουργία Δημοτικού Συμβουλίου Νέων, ανήγγειλε ο Δήμος Νέας Σμύρνης, σε μια προσπάθεια όπως τονίζει, η πόλη να αξιοποιήσει το πιο ζωντανό και δυναμικό κομμάτι της, την νεολαία.

Σκοπός της Δημοτικής Αρχής, όπως τονίζεται είναι, να αφουγκραστεί τις ανάγκες και τις επιθυμίες των νέων ανθρώπων, να συνδιαμορφώσει λύσεις στα ζητήματα που τους αφορούν και να τους παροτρύνει στις συμμετοχικές – δημοκρατικές διαδικασίες.

Στο πλαίσιο αυτό, ενημερώνει ότι, πραγματοποιήθηκαν οι προπαρασκευαστικές εργασίες μετά από πρωτοβουλία του Αντιδημάρχου Πρασίνου και Νεολαίας, Κωστή Αναγνωστόπουλου και της Αντιδημάρχου Λειτουργίας και Συντήρησης Σχολικών Μονάδων και Φιλοζωίας Μαρίνας Δεκούλου.

Οι Αντιδήμαρχοι που έχουν αναλάβει να κάνουν πραγματικότητα το Δημοτικό Συμβούλιο Νέων συναντήθηκαν με εκπροσώπους από τα 15μελή συμβούλια όλων των σχολείων της πόλης και αντάλλαξαν απόψεις για το πώς μπορεί και λειτουργήσει καλύτερα και αποτελεσματικότερα ο θεσμός. Οι μαθητές των Λυκείων θα είναι αυτοί που θα συγκροτήσουν την πρώτη βαθμίδα του Συμβουλίου και θα προκύψουν από τις ενδοσχολικές εκλογές που θα διεξαχθούν σε κάθε Λύκειο για την ανάδειξη των αντιπροσώπων των μαθητών.

11.2.2024