Δήμος Νέας Σμύρνης : Δράση Food Wave – «Μην πετάξεις τίποτα»

 Δήμος Νέας Σμύρνης

Στην μια eco-friendly δράση με στόχο την ευαισθητοποίηση των νέων σχετικά με την σπατάλη τροφίμων και πώς αυτή επιδρά στην κλιματική αλλαγή, καλεί ο Δήμος Νέας Σμύρνης σε συνεργασία με το ΙΕΚ ΑΚΜΗ, την Παρασκευή 15 Απριλίου από τις 13:00 μέχρι τις 18:00.

Όπως εξηγούν, το περιεχόμενο της δράσης βασίζεται στον έναν από τους βασικούς πυλώνες του ευρωπαϊκού προγράμματος FOOD WAVE: Να ενσωματώσει τη μεσογειακή και υγιεινή διατροφή στην καθημερινότητα των πολιτών, κυρίως των νέων, αλλά και να καλλιεργηθεί η έννοια της κυκλικής οικονομίας σε όσο το δυνατόν μεγαλύτερο βαθμό.

“Στις 15 Απριλίου «Δεν πετάμε το φαγητό που περίσσεψε», μαγειρεύουμε μαζί στην Πλατεία Νέας Σμύρνης”, προσκαλούν οι διοργανωτές.

Ο Δήμος Νέας Σμύρνης συνεργάζεται με το ΙΕΚ Ακμή, όπου οι σπουδαστές του θα μαγειρέψουν στην κεντρική πλατεία έχοντας στη διάθεσή τους φρέσκα υλικά μεσογειακής διατροφής που θα προμηθευτούν από τοπικές επιχειρήσεις. Τα φαγητά θα μαγειρεύονται εκείνη τη στιγμή και οι πολίτες θα έχουν τη δυνατότητα να πάρουν μία «γεύση», αφού θα διανέμονται δωρεάν οι μερίδες στο κοινό που θα παρευρεθεί και επιθυμεί να δοκιμάσει.

Παράλληλα, διατροφολόγοι θα παρευρίσκονται ώστε να δίνουν συμβουλές για έναν πιο βιώσιμο τρόπο διατροφής.

15.4.2022