Δήμος Νίκαιας-Αγ.Ι. Ρέντη : Κοντά στα παιδιά του Νοσοκομείου Παίδων και των δομών παιδικής προστασίας

Δήμος Νίκαιας-Αγ.Ι. Ρέντη

Τα εισαγγελικά και με χρόνιες παθήσεις παιδιά του Νοσοκομείου Παίδων «Αγ. Σοφία» και «Αγλαϊα Κυριακού», τα βρέφη και τα παιδιά του Παραρτήματος Προστασίας Παιδιού «Η Μητέρα» και του Αναρρωτηρίου Πεντέλης (πρώην ΠΙ.Κ.Π.Α) «αγκάλιασε» ο Δήμος Νίκαιας-Αγ.Ι. Ρέντη, η Επιτροπή Ισότητας Φύλων, η εθελοντική ομάδα «Έλα κι εσυ!» και ο Σύλλογος «Μανώλη Μαζί Μπορούμε».

Ο «σάκος του Αη Βασίλη» είχε επιτραπέζια, ρούχα, παπούτσια, είδη προσωπικής φροντίδας, παιχνίδια, βιβλία, πιτζάμες, παντόφλες, χριστουγεννιάτικες και σοκολατένιες λιχουδιές. Το τμήμα Παραδοσιακών Χορών του Δήμου με την υπεύθυνη καθηγήτρια Εμμανουέλα Γεωργούση έσπασε τον «κουμπαρά της αγάπης» και γέμισε δώρα τα παιδιά του «Μητέρα». Όλα αυτά δεν θα μπορούσαν να συμβούν χωρίς τη συμβολή της Διεύθυνσης Καθαριότητας του Δήμου που διέθεσε φορτηγό και προσωπικό για τη μεταφορά τους αλλά και χωρίς τη στήριξη του  8ου ΚΑΠΗ Νίκαιας που για πολλοστή φορά μετατράπηκε σε χώρο συγκέντρωσης των δώρων.

Όπως επισημαίνει ο δήμαρχος Νίκαιας-Αγ.Ι. Ρέντη Γιώργος Ιωακειμίδης: «Όπως κάθε χρόνο έτσι και φέτος προσπαθήσαμε να προσφέρουμε στιγμές χαράς στα παιδιά με εισαγγελική εντολή που φιλοξενούνται στο Νοσοκομείο Παίδων και σε δομές παιδικής προστασίας. Είναι επιτακτική ανάγκη να γίνει ουσιαστική μεταρρύθμιση προς όφελος των παιδιών και να σταματήσει η πολύμηνη και πολλές φορές χρόνια παραμονή τους στο Νοσοκομείο Παίδων. Είναι καιρός να διασφαλιστεί η Προστασία των Δικαιωμάτων του Παιδιού σύμφωνα με τις Συμβάσεις και τις Εκθέσεις και να επιτευχθεί ισορροπία του ιδρυματικού τρόπου ζωής με τις κοινωνικές ανάγκες των παιδιών. Δεν είναι δυνατόν υγιή παιδιά να μεγαλώνουν μέσα σε θαλάμους νοσοκομείου ».

Παράλληλα η Διεύθυνση Προσχολικής Αγωγής του Δήμου Νίκαιας-Αγ.Ι. Ρέντη μετά από μπαζάρ που πραγματοποίησαν οι βρεφονηπιακοί σταθμοί του Δήμου, πρόσφερε χρηματική επιταγή και χειροποίητα δώρα και γλυκά στο ίδρυμα «Γεωργ.&Αικ. Χατζηκώνστα-Εκπαιδευτικής Μέριμνας Νέων».

«Με πολλή αγάπη και ομαδική προσπάθεια από το προσωπικό, τα παιδιά και τους γονείς των βρεφικών και βρεφονηπιακών Σταθμών του δήμου μας, καταφέραμε και τα φετινά Χριστούγεννα να στείλουμε ένα μήνυμα αισιοδοξίας και χαράς! Ένα μήνυμα αγάπης και φροντίδας στα παιδιά του ιδρύματος «Γεωργ. & Αικ. Χατζηκώνστα – Εκπαιδευτικής Μέριμνας Νέων» στα προγράμματα του οποίου γίνονται δεκτά αγόρια και κορίτσια, ηλικίας 6 – 18 ετών, που οι οικογένειές τους αδυνατούν να υποστηρίξουν, λόγω κοινωνικών ή και οικονομικών προβλημάτων», ανέφερε ο αντιδήμαρχος Προσχολικής Αγωγής Κ. Μαραγκάκης.

29.12.2023