Δήμος Νίκαιας-Αγ. Ι. Ρέντη : Νέα φωτιστικά σώματα LED στο οδικό δίκτυο του Δήμου

Στην αντικατάσταση παλαιών φωτιστικών σωμάτων με νέα σύγχρονης τεχνολογίας LED, προχωρά ο Δήμος Νίκαιας- Αγ.Ι. Ρέντη, στο πλαίσιο της συνεχούς προσπάθειας για βελτίωση των υποδομών και εξοικονόμηση ενέργειας.

Προβλέπεται η αντικατάσταση 2500 λαμπτήρων, περίπου του 25% των φωτιστικών σωμάτων του οδικού δικτύου του Δήμου. Το έργο προϋπολογισμού 2.128.591,44 €  συγχρηματοδοτείται από το  Ευρωπαϊκό Ταμείο Ανάκαμψης, πρόγραμμα «Βελτίωση Οδικής Ασφάλειας».

«Σύμφωνα με τη μελέτη που έχει γίνει για την ενεργειακή επιβάρυνση που προκαλεί ο Δήμος μας , έδειξε ότι το 53,3% προκαλείται από το δημοτικό φωτισμό. Γι’αυτό το λόγο προχωράμε στην αντικατάσταση των παλαιών φωτιστικών σε κεντρικούς δρόμους, πλατείες και άλλους δημόσιους χώρους, με φωτιστικά LED, συμβάλλοντας  στη μείωση του ενεργειακού αποτυπώματος της πόλης μας. Με την υλοποίηση αυτού του έργου βελτιώνεται ο φωτισμός των οδών του Δήμου, η ασφαλής διέλευσης των πεζών και των οχημάτων και επιτυγχάνεται εξοικονόμηση ενέργειας», σημειώνει ο δήμαρχος Κ. Μαραγκάκης.

16.6.2024