Δήμος Ν. Προποντίδας : 1ο Γαστρονομικό Φεστιβάλ

To 1ο Γαστρονομικό Φεστιβάλ/1st SYMPOSIUM FESTIVAL, πραγματοποιεί ο δήμος Νέας Προποντίδας από τις 7 έως τις 10 Ιουλίου 2022.

Το  Φεστιβάλ περιλαμβάνει ένα γεμάτο τετραήμερο εκδηλώσεων που θα κυριαρχούν τα τοπικά προϊόντα, οι τοπικές γεύσεις, η μουσική και ο χορός. Τιμώμενη χώρα θα είναι η Σουηδία, καθώς Σουηδοί δημοσιογράφοι θα έρθουν, για να ζήσουν την εμπειρία, να δουν τις ομορφιές του τόπου και να μεταφέρουν τη γνώση τους στη χώρα τους. Καθ’ όλη τη διάρκεια της παραμονής τους θα ξεναγηθούν σε τοπικές επιχειρήσεις με στόχο να γνωρίσουν τα τοπικά προϊόντα, όπως: ελιά, λάδι, τυρί, μέλι, βερίκοκα, αμπελόφυλλα, κρασί κ.ά. Επίσης, θα παραστούν επιχειρηματίες της Σουηδίας, καθώς και στελέχη του ΕΟΤ για να στηρίξουν την προσπάθεια.

Παρουσιάστρια στην έναρξη θα είναι η Αλεξάνδρα Πασχαλίδου, ενώ θα μαγειρέψει μπροστά στο κοινό ο καταξιωμένος σεφ Αλέξανδρος Φουντής.

Κάθε βραδιά επιφυλάσσει ξεχωριστά μουσικά σχήματα.

Στην έναρξη 7/7/2022 το μουσικό σχήμα Quartet Fortissimo στο αμφιθέατρο Ν. Μουδανιών, 8/7 στο άλσος της Αγίας Παρασκευής στη Ν. Τρίγλια το συγκρότημα Μπρατίμια, 9/7 στη Ν. Καλλικράτεια η γνωστή Ρίτα Αντωνοπούλου μαζί με τον Μανώλη Ανδρουλιδάκη και στις 10/7 «Γιορτή της Σαρδέλας» του πολιτιστικού συλλόγου Ν. Μουδανιών «Ο ΦΑΡΟΣ» στα Ν. Μουδανιά.

Καθόλη τη διάρκεια του Φεστιβάλ οι πολιτιστικοί σύλλογοι της περιοχής θα παρουσιάζουν εδέσματα και τοπικές συνταγές, ενώ ενεργά θα συμμετάσχουν επιχειρηματίες, παραγωγοί, σύλλογοι, φορείς και εθελοντές.

26.6.2022