Δήμος Ορεστιάδας: Τεχνικές και ψηφιακές υποδομές μέσω του έργου SYNERGIA

Δήμος Ορεστιάδας

Ολοκληρώθηκε από το δήμο Ορεστιάδας το ευρωπαϊκό έργο SYNERGIA, το οποίο  υλοποιείται από τον Δήμο με τη συγχρηματοδότηση του Προγράμματος Ευρωπαϊκής Εδαφικής Συνεργασίας INTERREG Ελλάδα-Βουλγαρία 2014-2020.

Σε συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε σήμερα ο δήμαρχος Βασίλης Μαυρίδης,  τόνισε ότι ο δήμος σε αγαστή συνεργασία τόσο με τους εγχώριους και διασυνοριακούς εταίρους του, όσο και με τη Διαχειριστική Αρχή του INTERREG Ελλάδα-Βουλγαρία, αξιοποίησε τη χρηματοδότηση σε τεχνικές και ψηφιακές υποδομές όπως και σε άυλες δράσεις που αναδεικνύουν τα ιδιαίτερα φυσικά και πολιτιστικά χαρακτηριστικά της ευρύτερης περιοχής του δήμου αλλά και ενισχύουν την αναπτυξιακή προοπτική της ως θεματικό τουριστικό προορισμό.

Ειδικότερα, ο κ. Μαυρίδης αναφέρθηκε στο έργο που υλοποίησε ο δήμος στο πλαίσιο του προγράμματος και συγκεκριμένα στη χάραξη μονοπατιών, στις οδοστρώσεις, στην προμήθεια υλικοτεχνικού εξοπλισμού, στο σχεδιασμό ψηφιακών εφαρμογών και στις πολιτιστικές και επιστημονικές δράσεις που υλοποιήθηκαν με τη χρηματοδοτική στήριξη του έργου.

Σε ό,τι αφορά τον υλικοτεχνικό εξοπλισμό, αυτός τοποθετήθηκε στο Πολιτιστικό Πολύκεντρο του δήμου Ορεστιάδας και αποτελεί μια σημαντική επένδυση που αξιοποιείται σε τακτικές και έκτακτες δράσεις τεκμηριώνοντας έτσι την προστιθέμενη αξία αλλά και τη βιωσιμότητά της.

Ο κ. Μαυρίδης ανακοίνωσε, επίσης, ότι από σήμερα είναι διαθέσιμη δωρεάν η ψηφιακή εφαρμογή Orestiada Pathways στο Play Store: https://play.google.com/store/apps/details?id=com.prismaelectronics.xenagosorestiada και στο App Store: https://apps.apple.com/gr/app/orestiada-pathways/id1632018366?l=el.  H ανάπτυξη της ψηφιακής εφαρμογής έχει στόχο την προβολή και παρουσίαση των περιπατητικών διαδρομών πολιτιστικού, ιστορικού και αρχαιολογικού ενδιαφέροντος του δήμου Ορεστιάδας.

Παρεμβάσεις έγιναν επίσης κατά μήκος της δασικής οδού «Εξώβουνο-Μαντένια» στην περιοχή Πετρωτών για την ανάδειξη της ευρύτερης περιοχής και ως θεματικό προορισμό αναψυχής με ασφαλή πρόσβαση.

Τέλος ο δήμαρχος Ορεστιάδας αναφέρθηκε στις άυλες δράσεις επιστημονικού και πολιτιστικού αντικειμένου που υλοποιήθηκαν με τη συμμετοχή των διασυνοριακών εταίρων, της τοπικής κοινωνίας και του φοιτητικού κοινού.

13.12.2022