Δήμος Παλαιού Φαλήρου : Ξεκινούν οι εργασίες αναβίωσης του διατηρητέου κτιρίου του “Φλοίσβου”

Δήμος Παλαιού Φαλήρου

Υπογράφηκε προγραμματική σύμβαση για αναβίωση του εμβληματικού διατηρητέου κτιρίου του «Φλοίσβου» και την ανάπλαση του περιβάλλοντος χώρου, στο Παλαιό Φάληρο. Τη σύμβαση υπέγραψαν ο περιφερειάρχης Αττικής Γ. Πατούλης και ο δήμαρχος Παλαιού Φαλήρου Γιάννης Φωστηρόπουλος.

Η ανακαίνιση του ιστορικού, διώροφου, – του αποκαλούμενου και «στρογγυλού» από τους Φαληριώτες – κτιρίου του Φλοίσβου, που είχε ανεγερθεί στα τέλη του 19ου αιώνα, είναι  προϋπολογισμού 2.950.667,67 ευρώ και χρηματοδοτείται εξ’ ολοκλήρου από το Πρόγραμμα Εκτελεστέων Έργων της Περιφέρειας Αττικής.

Πρόκειται για μια ιδιαίτερα λιτή κατασκευή, σύγχρονης αισθητικής, η οποία τονίζει τον κυκλικό χαρακτήρα του οικοδομήματος. Παράλληλα έχει δοθεί ιδιαίτερη βαρύτητα στην εξασφάλιση της προσβασιμότητας ΑΜΕΑ και εμποδιζόμενων ατόμων (και με προσθήκη ανελκυστήρα). Στο ισόγειο του κτιρίου, η κυρίως αίθουσα, που καλύπτει το σύνολο των χώρων των υπαρχόντων κτισμάτων, θα διαμορφωθεί ως Αίθουσα Εκδηλώσεων και Ομιλιών. Ο όροφος θα διατηρήσει τη χρήση του Πολιτιστικού Κέντρου, όπου θα φιλοξενούνται Εκθέσεις Εικαστικών του Δήμου Π. Φαλήρου.

Η επισημοποίηση της πορείας ανακαίνισης του έργου αποτελεί ταυτόχρονα και ηθικό επιστέγασμα για τις τεράστιες, πολυετείς προσπάθειες που καταβλήθηκαν από τον Δήμο Παλαιού Φαλήρου.

19.5.2023