Δήμος Παλαιού Φαλήρου: Παρεμβάσεις για την υποστήριξη των αναπήρων

Δήμος Παλαιού Φαλήρου

Σημαντικές παρεμβάσεις, οι οποίες έχουν ήδη μελετηθεί και σχεδιαστεί από τις αρμόδιες υπηρεσίες του, δρομολογεί άμεσα ο Δήμος Παλαιού Φαλήρου, στο  πλαίσιο της συνεργασίας του  με την ΑΜΚΕ «Με Άλλα Μάτια»  (http://meallamatia.gr/) και με γνώμονα την υποστήριξη και εξυπηρέτηση των πολιτών με αναπηρία.

Σε συνάντηση, που είχε ο Δήμαρχος Παλαιού Φαλήρου Γιάννης Φωστηρόπουλος και στελέχη του Δήμου Παλαιού Φαλήρου, ενημερώθηκαν από τον Ιδρυτή και Συντονιστή της ΑΜΚΕ «Με Άλλα Μάτια» Βαγγέλη Αυγουλά και τους συνεργάτες του, για τις παρεμβάσεις που προτείνονται να υλοποιηθούν άμεσα στο πλαίσιο της συνεργασίας των δύο φορέων.

“Η συγκεκριμένη μελέτη για την πρακτική και ουσιαστική βελτίωση της καθημερινότητας των πολιτών με αναπηρία, αποτελεί καινοτομία ως προς τη διασφάλιση της απρόσκοπτης πρόσβασης και συμμετοχής των ατόμων με αναπηρία σε κάθε πτυχή κινητικών αναγκών τους, εντός του δημόσιου βίου”, τονίζει ο Δήμος Παλαιού Φαλήρου.

Σημειώνει επίσης και το γεγονός, ότι εκτός από τα συνήθη τεχνικά και νομικά δεδομένα της κάθε περίπτωσης που μελετήθηκε, υπήρξε βιωματική προσέγγιση και μελέτη από ανάπηρους συνεργάτες της ΑΜΚΕ  «Με Άλλα Μάτια», οι οποίοι  αξιολόγησαν και διέγνωσαν επί τόπου τις ανάγκες, τις αστοχίες και τις ελλείψεις που υπάρχουν.

Τα σημεία των παρεμβάσεων

Οι υποδομές και τα κτίρια στα οποία θα πραγματοποιηθούν άμεσα οι στοχευμένες/καινοτόμες παρεμβάσεις είναι :

  • Το Δημαρχείο Παλαιού Φαλήρου
  • Το Δημοτικό Αθλητικό Κέντρο Παλαιού Φαλήρου
  • Τα Δημοτικά Ιατρεία
  • Η Δημοτική Βιβλιοθήκη
  • Το Κ.Α.Π.Η. Παλαιού Φαλήρου

«Σε συνεργασία με την ΑΜΚΕ «Με Άλλα Μάτια» και τον Βαγγέλη Αυγουλά, υλοποιούμε αυτό που υποσχεθήκαμε και δεσμευθήκαμε: Πέντε χώροι του Δήμου Παλαιού Φαλήρου να μελετηθούν από τους ανθρώπους οι οποίοι έχουν κινητικά προβλήματα και πιστεύω ότι το αποτέλεσμα θα είναι εξαιρετικό. Η δέσμευση μας δεν είναι μόνο ότι παραλαμβάνουμε την μελέτη αλλά το ότι έχουμε αποφασίσει να δώσουμε οριστική λύση στα προβλήματα πρόσβασης που αντιμετωπίζουν τα άτομα με αναπηρία», δήλωσε  ο δήμαρχος Παλαιού Φαλήρου Γ. Φωστηρόπουλος, παραλαμβάνοντας τη σχετική μελέτη

21.3.2022