Δήμος Παπάγου-Χολαργού: Ξεκινά το έργο “Ανάπλαση Οδού Ζακυνθινού για άρση επικινδυνότητας”

Δήμος Παπάγου-Χολαργού

Την έναρξη του  έργου “Ανάπλαση Οδού Ζακυνθινού για άρση επικινδυνότητας”, την Παρασκευή 20 Οκτωβρίου, ανακοίνωσε ο Δήμος Παπάγου – Χολαργού. Το έργο προϋπολογισμού 884.891,54 ευρώ, χρηματοδοτείται  στο σύνολό του, με πόρους από το Ταμείο Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας.

«Το συγκεκριμένο έργο δίνει λύση σε ένα χρόνιο πρόβλημα της περιοχής και αναβαθμίζει την οδική ασφάλεια», υπογραμμίζει ο Δήμος, και προσθέτει ότι οι  εργασίες θα εκκινήσουν στο τμήμα επί της οδού Νευροκοπίου (από την οδό Εθνικής Αμύνης έως την οδό Ελλησπόντου) και θα ολοκληρωθούν ως το τέλος του χρόνου.

Οι εργασίες που θα πραγματοποιηθούν είναι:

  • Ανακατασκευή υφιστάμενου πεζοδρομίου στην αριστερή πλευρά του δρόμου.
  • Ανακατασκευή του πεζοδρομίου στην δεξιά πλευρά του δρόμου, με την αύξηση του πεζοδρομίου κατά περίπου 2,00 μέτρα.
  • Κατασκευή διαβάσεων για πεζούς.
  • Oριοθέτηση ποδηλατοδρόμου στην δεξιά πλευρά του δρόμου, πλάτους τουλάχιστον 1,50 μ, μεταξύ πεζοδρομίου και οδοστρώματος.
  • Οριοθέτηση χώρων στάθμευσης οχημάτων
  • Τοποθέτηση οδοσήμανσης
  • Τελική ασφαλτόστρωση του δρόμου (η νέα ασφαλτόστρωση μπορεί να εκτελεστεί σε άλλη χρονική περίοδο αν οι καιρικές συνθήκες δεν είναι κατάλληλες)

Τέλος ο Δήμος ενημερώνει ότι για την διευκόλυνση των εργασιών η ανάδοχος εταιρεία «Ν. ΠΑΠΟΥΤΕΣ Ε.Ε» θα μεριμνήσει για την σηματοδότηση και προειδοποίηση των οδηγών και των πεζών για την εκτέλεση των έργων, τηρώντας όλα τα μέτρα ασφαλείας που προβλέπει η  κείμενη νομοθεσία.

Παράλληλα παρακαλεί τους πολίτες  για την συμμόρφωση με τις προειδοποιήσεις και τις σχετικές προσωρινές ρυθμίσεις προς αποφυγή ατυχημάτων. “Η όχληση θα είναι προσωρινή και η Τεχνική Υπηρεσία του Δήμου Παπάγου – Χολαργού θα επιβλέπει το έργο με στόχο την έγκαιρη και ορθή υλοποίησή του”, καταλήγει.

19.10.2023