Δήμος Πατρέων : Ενημέρωση πόρτα-πόρτα για το πρόγραμμα διαλογής στην πηγή

Δήμος Πατρέων.

Ενημέρωση πόρτα-πόρτα, κατοίκων, επαγγελματιών και εμπόρων, με ενημερωτικά φυλλάδια για το πρόγραμμα διαλογής στην πηγή με νέους, ημιυπόγειους «έξυπνους» κάδους ανακύκλωσης, ξεκίνησε από χθες ο Δήμος Πατρέων.

Η ενημέρωση έγινε από μέλη του Χορευτικού του Πολιτιστικού Οργανισμού του Δήμου Πατρέων, που διένειμαν  δωρεάν σακούλες για κάθε κατηγορία ανακυκλώσιμων απορριμμάτων.  Το πρόγραμμα ενημέρωσης πόρτα-πόρτα θα συνεχιστεί και τις επόμενες μέρες.Η «Διαλογή στην Πηγή», είναι ο διαχωρισμός διακριτών κατηγοριών απορριμμάτων στο σημείο της παραγωγής τους (το σπίτι, η δουλειά, τα καταστήματα, τα εμπορικά κέντρα κ.λπ.) με σκοπό τη ξεχωριστή συλλογή και ανακύκλωσή τους. «Απαιτεί δηλαδή την εμπλοκή του καθενός μας στη διαλογή των υλικών σε όποιο σημείο αυτά παράγονται, με στόχο να έχουμε αποδοτική ανακύκλωσή τους», σημειώνει εμφατικά ο Δήμος.

Όπως δήλωσε ο Αντιδήμαρχος Καθαριότητας και Περιβάλλοντος, Νίκος Ασπράγκαθος, που μαζί με τα μέλη του Χορευτικού του Δήμου, συμμετείχε στο πρόγραμμα ενημέρωσης:«Κάναμε ένα ακόμη σημαντικό βήμα στην ανακύκλωση, ποιοτικά διαφορετικό γιατί η συλλογή των ανακυκλώσιμων υλικών θα γίνεται με το σύστημα της διαλογής στην πηγή. Ο προγραμματισμός μας είναι να επεκταθεί η ανακύκλωση με διαλογή στην πηγή και σε άλλα σημεία της πόλης με γωνιές ανακύκλωσης τριών και τεσσάρων ρευμάτων και με τους καφέ κάδους για την συλλογή οργανικών απορριμμάτων. Είναι ένα στοίχημα που θέλουμε και πρέπει να το κερδίσουμε. Άλλωστε, θέλει τρόπο, δεν θέλει κόπο. Ευχαριστούμε τα μέλη του Χορευτικού του Δήμου μας και τον επικεφαλής Χρήστο Γιαννόπουλο για την συμβολή τους».

Με την λειτουργία των ημιυπόγειων κάδων ολοκληρώνεται η εγκατάσταση των συστημάτων έξυπνης πόλης και βιώσιμης αστικής κινητικότητας που μεταξύ των άλλων συμβάλουν στην αισθητική και λειτουργική αναβάθμιση του Ανοικτού Κέντρου Εμπορίου της Πάτρας.

Για πληροφορίες σχετικά με το πρόγραμμα των ημιυπόγειων κάδων ανακύκλωσης καθώς και τη χωροθέτησή τους, οι δημότες μπορούν να απευθυνθούν στην ιστοσελίδα του Δήμου:

https://www.epatras.gr/el/exypnoiypogeioikadoianakyklosis

9.7.2023