Δήμος Πατρέων : : Μεγάλη συμμετοχή δημοτών στο πρόγραμμα οικιακής κομποστοποίησης

Μεγάλο είναι το ενδιαφέρον των πολιτών, για τη συμμετοχή τους στη διαδικασία Οικιακής Κομποστοποίησης που υλοποιεί ο Δήμος Πατρέων, μιας βιώσιμης οικονομικά και περιβαλλοντικά μεθόδου διαχείρισης του των αστικών απορριμμάτων, με την ταυτόχρονη παραγωγή οργανικού λιπάσματος.

Ενδεικτικό είναι ότι, οι υφιστάμενες αιτήσεις πολιτών για παραλαβή δωρεάν κάδου οικιακής κομποστοποίησης έχουν καλύψει ήδη το μεγαλύτερο μέρος των διαθέσιμων αποθεμάτων.

Το προηγούμενο διάστημα, όπως ενημερώνει ο Δήμος, πραγματοποιήθηκαν επιτυχώς δύο διανομές ειδικών κάδων από την Διεύθυνση Διαχείρισης Αστικών Απορριμμάτων Ανακύκλωσης και Μηχανολογικού Εξοπλισμού,  προς τους ενδιαφερόμενους πολίτες.

Η παραλαβή αιτήσεων από τους δημότες συνεχίζεται και στο επόμενο χρονικό διάστημα θα διενεργηθεί νέα παράδοση δωρεάν κάδων οικιακής κομποστοποίησης μέχρι την εξάντληση των αποθεμάτων.

Σημειώνεται ότι, δεδομένου του περιορισμένου αριθμού διαθέσιμων κάδων κομποστοποίησης, θα διανεμηθεί  μόνο ένας κάδος ανά διεύθυνση και θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας βάσει του χρόνου υποβολής του αιτήματος.

Επισημαίνεται ότι: α) ο κάδος οικιακής κομποστοποίησης, έχει χωρητικότητα περίπου 310L και οι διαστάσεις της βάσης του είναι περίπου 80Χ80cm, β) ο κάδος πρέπει να τοποθετηθεί σε επαφή με επίπεδο χώμα για να λειτουργήσει και γ) θα πρέπει να υπάρχει δυνατότητα χρησιμοποίησης του παραγόμενου κομπόστ σε κήπο, δένδρα κλπ. Οι κάδοι θα παραληφθούν από τους δημότες ασυναρμολόγητοι μαζί με τις οδηγίες συναρμολόγησης και χρήσης από σημείο που θα οριστεί.

Οι ενδιαφερόμενοι πολίτες  μπορούν να υποβάλουν σχετικό αίτημα στην εφαρμογή e-αιτήματα στην του Δήμου Πατρέων, https://ehelp.e-patras.gr  ή εγγράφως στο κεντρικό πρωτόκολλο του Δήμου (Μαιζώνος 19, πρώην Αρσάκειο).

27.4.2024