Δήμος Πατρέων :

Δήμος Πατρέων

Την έναρξη λειτουργίας των  θερινών  τμημάτων του Λαϊκού Φροντιστηρίου Αλληλεγγύης για την προετοιμασία των μαθητών της Β΄ και Γ΄ Λυκείου ανακοίνωσε ο δήμος Πατρέων.

Το διάστημα  παραλαβής των αιτήσεων ορίζεται από Δευτέρα 29 Μαΐου  έως Παρασκευή 9 Ιουνίου 2023

  • Οι ώρες παραλαβής αιτήσεων από 11:00 π.μ – 13:30 μ.μ
  • Η έναρξη των μαθημάτων ξεκινά Δευτέρα 19 Ιουνίου έως Παρασκευή 4 Αυγούστου.
  • Ο χώρος για την παρακολούθηση των μαθημάτων θα είναι το 2ο Γυμνάσιο Πατρών, Μαιζώνος 156 (Μαιζώνος και Τριών Ναυάρχων).

Οι αιτήσεις έχουν αναρτηθεί στη σελίδα του Λαϊκού Φροντιστηρίου Αλληλεγγύης στο epatras και  μπορούν να υποβληθούν:

  1. Στην Αντιδημαρχία Παιδείας & Αθλητισμού, Πλατεία Γεωργίου 17 Α΄-

3ος ‘όροφος. Τηλέφωνο επικοινωνίας: 2610274035

  1. Ηλεκτρονικά μπορούν να κατατεθούν αιτήσεις στο email fal@patras.gr

«Η νέα σχολική χρονιά αρχίζει με ακόμη πιο οξυμένα τα προβλήματα από εκεί που τα αφήσαμε πέρσι, προβλήματα που βάζουν παραπέρα εμπόδια στην μόρφωσή των μαθητών, ακόμη πιο βαθειά το χέρι στην τσέπη για τους γονείς, ακόμη πιο δύσκολες συνθήκες εργασίας για τους εκπαιδευτικούς.

Η απάντηση όλων μας είναι να επιδιώξουμε το καλύτερο για τη μόρφωση των μαθητών/τριών, της κάθε λαϊκής οικογένειας, να έχουμε ελπίδες και προσδοκίες για το μέλλον.. Γι΄ αυτό και δε συμβιβαζόμαστε με τη μιζέρια, με τα λίγα… Δε στριμώχνουμε τις ανάγκες μας για μόρφωση και ζωή με δικαιώματα στα voucher και τα pass, δεν «τσιμπάμε» στα κυβερνητικά αφηγήματα περί «καινοτομιών στην εκπαίδευση και επιστροφή στην κανονικότητα» σημειώνει στην ανακοίνωση του ο δήμος.

 

29.5.2025