Δήμος Παύλου Μελά: Διημερίδα για το Μητροπολιτικό Πάρκο Παύλου Μελά

Δήμος Παύλου Μελά

Διημερίδα με θέμα «Μητροπολιτικό Πάρκο Παύλου Μελά | Μία Λύση βασισμένη στη φύση | Η Επόμενη Μέρα» διοργανώνει η Διεύθυνση Σχεδιασμού – Αστικής Ανάπτυξης – Χρηματοδοτικών Προγραμμάτων του δήμου Παύλου Μελά,  Τετάρτη 11 και Πέμπτη 12 Μαΐου, στην κεντρική αίθουσα πολλαπλών χρήσεων του  Lazart Hotel στην περιοχή της Μονής Λαζαριστών, από τη Διεύθυνση Σχεδιασμού – Αστικής Ανάπτυξης – Χρηματοδοτικών Προγραμμάτων.

Η υλοποίηση του εμβληματικού έργου της αξιοποίησης του πρώην στρατοπέδου Παύλου Μελά των 340 στρεμμάτων και της δημιουργίας του υπερτοπικού Μητροπολιτικού Πάρκου Παύλου Μελά ξεκίνησε στις 24 Νοεμβρίου 2021 και αναμένεται να αποδοθεί στους πολίτες το φθινόπωρο του 2023.

Ταυτόχρονα είναι σε εξέλιξη η επανάχρηση, κυρίως των ιστορικών κτηρίων του πρώην στρατοπέδου, αρχής γενομένης των Α2 και Α3, στα οποία θα αναπτυχθούν μουσειακοί χώροι και θα εγκατασταθούν δημοτικές υπηρεσίες.

Μέχρι να ανοίξουν οι πόρτες του Πάρκου, η δημοτική Αρχή και ο υπηρεσιακός μηχανισμός  του δήμου Παύλου Μελά, στο πλαίσιο υλοποίησης του Ευρωπαϊκού έργου «Connecting Nature – Αστική αναγέννηση μέσω λύσεων βασισμένων στη φύση», διοργανώνουν  τη συγκεκριμένη εκδήλωση, με αντικείμενο το αφήγημα της‘επόμενης ημέρας’’ στο Μητροπολιτικό Πάρκο Παύλου Μελά, τις συνέργειες με φορείς και την κοινωνία των πολιτών, μέσα από μια διημερίδα που θα περιλαμβάνει τέσσερις  θεματικές ενότητες.

Στόχος του δήμου είναι να εμπλέξει την κοινωνία και όλους τους ενδιαφερόμενους τοπικούς και υπερτοπικούς φορείς στον ουσιαστικό διάλογο για την ανάπτυξη και λειτουργία του Πάρκου, μέσα από την παρουσίαση της εξέλιξης του έργου, καθώς και πετυχημένων, εγχώριων και διεθνών καλών πρακτικών.

Η εκδήλωση θα διεξαχθεί σε φυσικό και ψηφιακό περιβάλλον. Θα είναι ανοιχτή στο κοινό με ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΕΙΣΟΔΟ και ταυτόχρονα θα μεταδοθεί ζωντανά με υπηρεσία Live Streaming. Επίσης, θα υπάρχει δυνατότητα παρακολούθησης μέσω της πλατφόρμας Zoom και με υποστήριξη διερμηνείας για τους εταίρους του Connecting Nature.

10.5.2022