Δήμος Παύλου Μελά : Δράση του «Μικρού Εθελοντή» στα σχολεία για ενίσχυση των κοινωνικών δομών του Δήμου

Ο Δήμος Παύλου Μελά στηρίζει τη δράση  του «Μικρού Εθελοντή» που υλοποιείται στα σχολεία της πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης του δήμου Παύλου Μελά, στα Δημοτικά και τα νηπιαγωγεία Σταυρούπολης – Πολίχνης – Ευκαρπίας με σκοπό τη συλλογή προϊόντων και φαρμάκων για την ενίσχυση των Κοινωνικών δομών του Δήμου μέχρι και την Τετάρτη 24 Απριλίου.

Η Αντιδημαρχία Κοινωνικής Αλληλεγγύης και Υγείας σε συνεργασία με την Αντιδημαρχία Παιδείας, τον Τομέα Εθελοντισμού του Δήμου Παύλου Μελά και την Διεύθυνση Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Δυτικής Θεσσαλονίκης,  προσκαλούν σε συμμετοχή στην ξεχωριστή  πρωτοβουλία που αντικατοπτρίζει το πνεύμα της αλληλεγγύης και της φροντίδας προς τους συνανθρώπους μας.

Οι μαθητές των σχολείων του δήμου  συλλέγουν  προϊόντα (όσπρια, ζυμαρικά, ρύζι, γάλα μακράς διάρκειας, χυμοί αλεύρι, ζάχαρη, μπαχαρικά έλαια, σάλτσες, καθαριστικά, απορρυπαντικά κ.τ.λ) και φάρμακα (παυσίπονα, αντιπυρετικά, είδη κρυολογήματος κ.τ.λ), ώστε να γίνουν μέρος αυτής της πρωτοβουλίας και να ανακαλύψουν τη χαρά του να δίνεις, προσφέροντας χαμόγελα σ΄ αυτούς που έχουν περισσότερο ανάγκη.

Συγκεκριμένα θα ενισχυθούν:

  • το Κοινωνικό Παντοπωλείο, το οποίο εξυπηρετεί τακτικά μία φορά τον μήνα 142 οικογένειες (330 άτομα συνολικά) με τη παροχή δέματος με τρόφιμα, καθαριστικά και είδη πρώτης ανάγκης.

Επίσης εξυπηρετεί οικογένειες με έκτακτα δέματα, ο αριθμός των οποίων εξαρτάται από τις ανάγκες που προκύπτουν.

  • Το Κοινωνικό Φαρμακείο, το οποίο εξυπηρετεί 170 ωφελούμενους με τη δωρεάν διανομή φαρμάκων, υγειονομικού υλικού πρωτοβάθμιας περίθαλψης & ιατροφαρμακευτικών προϊόντων.
  • Η δομή “Η Κουζίνα της Καρδιάς μας”– Συσσίτιο που τροφοδοτεί καθημερινά από Δευτέρα έως Παρασκευή με φρεσκομαγειρεμένο φαγητό και σαλάτα 175 ωφελούμενους. Η παρασκευή και διανομή των γευμάτων πραγματοποιείται στη δομή, η οποία είναι πλήρως εξοπλισμένη και ακολουθεί όλους τους κανόνες υγιεινής και ασφάλειας.

Οι ωφελούμενοι του Συσσιτίου ενισχύονται τακτικά και με δέματα από το Παντοπωλείο.

Με τη δράση του «Μικρού Εθελοντή», τα παιδιά μας γίνονται ενεργοί πολίτες και αλληλέγγυα μέλη της κοινωνίας, μαθαίνουν τη σημασία της συνεισφοράς  και αναπτύσσουν την ικανότητα να αλλάξουν θετικά τον κόσμο γύρω τους.

25.4.2024