Δήμος Πειραιά.
Στην πλήρη ανακαίνιση του κλειστού γυμναστηρίου του 14ου Γυμνάσιου Πειραιά στην Παλαιά Κοκκινιά, προχώρησε ο Δήμος Πειραιά.
Πρόκειται για το τρίτο σχολικό γυμναστήριο που ανακαινίζεται το τελευταίο διάστημα από τον Δήμο Πειραιά, μετά την πλήρη ανακατασκευή των γυμναστηρίων στο σχολικό συγκρότημα της οδού Τζαβέλλα στη Γ΄ Δημοτική Κοινότητα και στο 13ο Γυμνάσιο Πειραιά και στο 3ο Ενιαίο Λύκειο Πειραιά στην Ε΄ Δημοτική Κοινότητα.
Τα άλλα σχολικά γυμναστήρια που ανακαινίζονται το αμέσως επόμενο διάστημα βρίσκονται στο 1ο Γυμνάσιο και 1ο Λύκειο Πειραιά στην οδό Αφεντούλη στην Α΄ Δημοτική Κοινότητα και στο Γυμνάσιο Καμινίων στην οδό Δωδεκανήσου στη Δ΄ Δημοτική Κοινότητα.
Οι παρεμβάσεις αφορούν στις αθλητικές υποδομές, στα αποδυτήρια και στους βοηθητικούς χώρους, οι οποίοι βελτιώθηκαν λειτουργικά και αισθητικά, ώστε οι μαθητές και οι μαθήτριες της πόλης μας να αθλούνται σε χώρους όμορφους με ανανεωμένες εγκαταστάσεις.
Επιπλέον, τοποθετήθηκαν προστατευτικά περιμετρικά του αγωνιστικού χώρου, ειδικοί προβολείς led με χορηγία του Ολυμπιακού ΣΦΠ, καθώς και καθίσματα μετά από δωρεά του ΣΕΦ.
Σημειώνεται, ότι τις απογευματινές ώρες στα σχολικά γυμναστήρια αθλούνται παιδιά των αθλητικών σωματείων της πόλης.
«Ανακαινίσαμε και το τρίτο σχολικό γυμναστήριο που εξυπηρετεί τις ανάγκες του 14ου Γυμνασίου Πειραιά, αλλά και των αθλητικών συλλόγων που το χρησιμοποιούν κατά τις απογευματινές ώρες. Συνεχίζουμε το επόμενο διάστημα με την ανακαίνιση και των υπολοίπων σχολικών γυμναστηρίων της πόλης μας. Θεωρούμε αμετάθετη υποχρέωσή μας να βελτιώσουμε τις σχολικές και αθλητικές μας υποδομές. Δυστυχώς όμως, συχνά ερχόμαστε αντιμέτωποι με τη γραφειοκρατία και την οικονομική ύφεση. Συνεχίζουμε, εντούτοις, σταθερά την προσπάθειά μας, ώστε να δώσουμε τη δυνατότητα στα παιδιά και στους νέους της πόλης μας να μορφωθούν, να δημιουργήσουν και να αθληθούν σε ένα σύγχρονο περιβάλλον», είπε από την πλευρά της η αρμόδια αντιδήμαρχος Α. Αλιγιζάκη.
16.7.2022