Δήμος Πειραιά : Αποκριάτικες εκδηλώσεις και κούλουμα στην παραλία της Φρεαττύδας

Δήμος Πειραιά

Με ένα πλούσιο πρόγραμμα εκδηλώσεων υποδέχεται και φέτος ο Πειραιάς τους δημότες και επισκέπτες της πόλης, για το τριήμερο της Αποκριάς. Διαδραστικά παιχνίδια, χορευτικά και μουσικά δρώμενα, παραδοσιακό γλέντι στην παραλία της Φρεαττύδας και σαρακοστιανά εδέσματα, πέταγμα χαρταετού, εναέριο show τεράστιων χαρταετών, είναι ορισμένες μόνο από τις δράσεις με τις οποίες γιορτάζει ο Πειραιάς τη φετινή Αποκριά και την Καθαρά Δευτέρα.

Κούλουμα στην παραλία της Φρεαττύδας- Παραδοσιακό γλέντι με την Χαρά Βέρρα και Φεστιβάλ Χαρταετών (11:30-14:30)

Ο Δήμος Πειραιά γιορτάζει τα Κούλουμα με το πέταγμα του χαρταετού στην παραλία της Φρεαττύδας, με ένα μεγάλο παραδοσιακό γλέντι, με σαρακοστιανά εδέσματα, χορό, μουσική και τραγούδι με την τραγουδίστρια Χαρά Βέρρα και την ορχήστρα της.

Η Φιλαρμονική Ορχήστρα Πνευστών θα ανοίξει τη γιορτή με αποκριάτικες μελωδίες, με τον Δήμο Πειραιά να προσφέρει δωρεάν χαρταετούς στα παιδιά, ενθαρρύνοντας μικρούς και μεγάλους να συμμετέχουν στο έθιμο της Καθαράς Δευτέρας!

Επιπλέον, με το σύνθημα «Κοίτα ψηλά» ο δήμος καλεί τους Πειραιώτες να στρέψουν το βλέμμα τους στον πειραϊκό ουρανό, ο οποίος θα «πλημμυρίσει» με τεράστιους πολύχρωμους χαρταετούς. Μια εναέρια «πολύχρωμη παράσταση», η οποία θα προσφέρει στους κατοίκους, αλλά και στους επισκέπτες μια ξεχωριστή οπτική εμπειρία.

Τα σαρακοστιανά εδέσματα προσφέρονται με την υποστήριξη της ΠΑΕ Ολυμπιακός, ενώ σημειώνεται ότι σε περίπτωση βροχής, η εκδήλωση θα γίνει στο 1ο Γενικό Λύκειο Καλλίπολης (Χατζηκυριακού 27).

Ο δήμαρχος Πειραιά Γιάννης Μώραλης, σε σχετική δήλωση ανέφερε μεταξύ άλλων: «Μετά από τρία χρόνια πανδημίας, συναντιόμαστε όλοι μαζί ξανά, δίνοντας τη δυνατότητα σε μικρούς και μεγάλους να διασκεδάσουν στην πόλη μας. Θα ήθελα να καλέσω όλο τον κόσμο να έρθει στις αποκριάτικες δράσεις στο κέντρο της πόλης μας, όπου τους περιμένουν πολλές εκπλήξεις, οι οποίες θα τους προσφέρουν χαμόγελα και όμορφες στιγμές. Ασφαλώς περιμένουμε τους Πειραιώτες κι όχι μόνο την Καθαρά Δευτέρα στην Φρεαττύδα, να γιορτάσουμε τα Κούλουμα σε ένα παραδοσιακό γλέντι, να διασκεδάσουμε και να ξεφύγουμε λίγο από την καθημερινότητά μας, που τόσο πολύ όλοι έχουμε ανάγκη. Καλές απόκριες σε όλους»!

Όλες οι εκδηλώσεις που διοργανώνει ο Δήμος Πειραιά για το τριήμερο της Αποκριάς είναι δωρεάν.

27.2.2023