Δήμος Πειραιά : Με εντυπωσιακό υπερθέαμα η υποδοχή του 2024 και του 1ου πλοίου που θα καταπλεύσει στο μεγάλο λιμάνι

Δήμος Πειραιά

Με ένα συγχρονισμένο υπερθέαμα φωτισμών, εντυπωσιακών πυροτεχνημάτων και βεγγαλικών ο Πειραιάς υποδέχεται το 2024, καθώς και το πρώτο πλοίο που θα καταπλεύσει στο μεγάλο λιμάνι.

Το σύνθημα για την αντίστροφη μέτρηση θα δώσει ο Πύργος του Πειραιά, με την φωταγωγημένη πρόσοψή του, ενώ ακριβώς τη στιγμή της έλευσης του νέου χρόνου, το βράδυ της Κυριακής 31 Δεκεμβρίου, χρώμα, ρυθμός, ένταση και φως θα φωτίζουν τον Πειραϊκό ουρανό με ένα συγχρονισμένο υπερθέαμα πυροτεχνημάτων από το Δημοτικό Θέατρο της πόλης και τον Πύργο του Πειραιά.

Το μοναδικό αυτό υπερθέαμα θα είναι ορατό και στις πέντε Δημοτικές Κοινότητες.

Διοργάνωση: Διεύθυνση Εξωστρέφειας – Destination Piraeus

Τα πυροτεχνήματα και τα βεγγαλικά που χρησιμοποιούνται από τον Δήμο Πειραιά, ακολουθούν τις ολοένα και αυστηρότερες προδιαγραφές ασφαλείας και προστασίας του περιβάλλοντος που θέτει η Ε.Ε. Η νέα τεχνολογία με βάση τη νιτροκυτταρίνη αντικαθιστά τα παραδοσιακά πυροτεχνήματα. Έτσι, στην ατμόσφαιρα εκλύονται μικρότερα επίπεδα καπνού και χαμηλότερο ποσοστό διοξειδίου του άνθρακα, κάνοντας τα εναλλακτικά αυτά προϊόντα λιγότερο βλαβερά για το περιβάλλον. Επίσης, τα επίπεδα θορύβου είναι μειωμένα βάση Ευρωπαϊκής οδηγίας που θέτει το ανώτατο επίπεδο θορύβου τα 120dB.

30.12.2023