Δήμος Πειραιά : Νέα παιδική χαρά για παιδιά με αναπηρία στην πλατεία Γεννηματά στα Καμίνια

Δήμος Πειραιά 

Μια νέα παιδική χαρά για παιδιά με αναπηρία, θα δημιουργηθεί στον Δήμο Πειραιά, στην πλατεία Γεννηματά στα Καμίνια. Ήδη υπογράφηκε η σχετική προγραμματική σύμβαση ανάμεσα στον δήμαρχο της πόλης Γ. Μώραλη και τον περιφερειάρχη Αττικής Γ. Πατούλη.

Την προγραμματική σύμβαση υπέγραψαν και όλοι οι Δήμαρχοι  της Περιφερειακής Ενότητας Πειραιά, καθώς πρόκειται για διαδημοτικό έργο με χρηματοδότηση της Περιφέρειας Αττικής συνολικού προϋπολογισμού 1.5 εκ. ευρώ, με το οποίο θα δημιουργηθεί μια νέα παιδική χαρά σε κάθε Δήμο.

Ο Δήμος Πειραιά επέλεξε να δημιουργηθεί η παιδική χαρά στο βορειοδυτικό τμήμα της πλατείας Γ. Γεννηματά (Δ΄ Δημοτική Κοινότητα) σε έκταση 718 τμ.

Σκοπός του έργου είναι η προμήθεια, τοποθέτηση και εγκατάσταση εξοπλισμού παιδικής χαράς, αστικού εξοπλισμού, δαπέδων και λοιπών υλικών για τη δημιουργία/αναβάθμιση παιδικών χαρών εντός των γεωγραφικών ορίων της Περιφερειακής Ενότητας Πειραιά, με στόχο την εξασφάλιση υποδειγματικών χώρων παιχνιδιού που θα προωθούν τη συμμετοχή όλων των παιδιών στο παιχνίδι, χωρίς αποκλεισμούς, σε συνθήκες απόλυτης ασφάλειας

15.7.2022