Δήμος Πειραιά: Στο πρόγραμμα #gopafree με 133 ειδικούς κάδους συλλογής αποτσίγαρων

Δήμος Πειραιά

Τις στοχευμένες δράσεις στους τομείς Καθαριότητας και Περιβάλλοντος επεκτείνει ο Δήμος Πειραιά,  με την έναρξη του προγράμματος ανακύκλωσης αποτσίγαρων #gopafree.

Στο πλαίσιο αυτό ολοκληρώθηκε το δίκτυο τοποθέτησης των 133 ειδικών κάδων ανακύκλωσης αποτσίγαρων και στον Δήμο Πειραιά, ο οποίος έχει τη μεγαλύτερη συμμετοχή αυτή τη στιγμή στο πρόγραμμα.

Οι κάδοι συλλογής αποτσίγαρων έχουν τοποθετηθεί σε κεντρικά σημεία του Δήμου, ώστε να επιτευχθεί η όσο το δυνατόν μεγαλύτερη συλλογή των απορριμμάτων και η αποτροπή απόρριψης τους στο δημόσιο χώρο, με βλαβερές συνέπειες για το περιβάλλον και τον άνθρωπο.

Μέσω της συγκεκριμένης δράσης πραγματοποιείται από τα συνεργεία  καθαριότητας του Δήμου συλλογή των αποτσίγαρων από τους κάδους τα οποία στη συνέχεια προωθούνται σε εργοστάσια του εξωτερικού για αποτοξικοποίηση και ανακύκλωση. Από την επεξεργασία τους προκύπτουν νέα ανακυκλωμένα βιομηχανικά προϊόντα. Τα δε υπολείμματα χαρτιού, καπνού και η τέφρα που περιέχεται σε αυτά, οδηγούνται προς κομποστοποίηση και χρησιμοποιούνται στην ανθοκομία.

Το Σάββατο 19 Μαρτίου μάλιστα, υλοποιήθηκε  επιχείρηση καθαρισμού στην παραλία Βοτσαλάκια από εθελοντές του ανθρωπιστικού οργανισμού Humanity Greece, ενώ διανεμήθηκε σε επιλεγμένα σημεία ενημερωτικό υλικό για την ανακύκλωση των αποτσίγαρων καθώς και ατομικά αναμνηστικά επαναχρησιμοποιούμενα τσιγαροδοχεία από τον Οργανισμό Συλλογής και Ανακύκλωσης Αποτσίγαρων Cigaret Cycle.

Στη δράση βρέθηκε ο Δήμαρχος Πειραιά Γιάννης Μώραλης, ο Αντιδήμαρχος Καθαριότητας και Ανακύκλωσης  Παναγιώτης Ρέππας, ο Συνιδρυτής και Διευθυντής της Cigaret Cycle,  Γιώργος Σακελλαρίου και η Ιδρύτρια του Humanity Greece  Γεωργία Παράσχου.

22.3.2022