Δήμος Πειραιά : 17 «καρδιές» όπου συλλέγονται καπάκια για την αγορά αναπηρικών αμαξιδίων

Δήμος Πειραιά

«Μην ξεχνάς το καπάκι να κρατάς»: Μια ανταποδοτική δράση,  που υπογραμμίζει  έμπρακτα την  αξία της ανακύκλωσης για  την προστασία του περιβάλλοντος και συμβάλλει στο να βοηθηθούν άτομα με κινητικά προβλήματα,  πραγματοποίησε η  Διεύθυνση Καθαριότητας του Δήμου Πειραιά, στην πλατεία Κανάρη.

Ο Δήμος Πειραιά έχει τοποθετήσει 17 ειδικούς κάδους σε σχήμα καρδιάς για τη συλλογή και ανακύκλωση πλαστικών καπακιών σε διάφορα σημεία της πόλης, τα οποία θα διαθέσει στον Σύλλογο Παραπληγικών Ελλάδος, με τα έσοδα να αξιοποιούνται για την αγορά αναπηρικών νοσοκομειακών αμαξιδίων, τα οποία θα  προσφερθούν σε συμπολίτες μας με κινητικά προβλήματα.

Στο πλαίσιο της δράσης, ο Δήμαρχος Πειραιά Γιάννης Μώραλης απένειμε τιμητικές πλακέτες στους παραολυμπιονίκες κολύμβησης Αλεξάνδρα Σταματοπούλου και  Γιάννη Κωστάκη,  για τη συμμετοχή τους.

«Στην πλατεία Κανάρη και σε άλλα σημεία της πόλης μας, βρίσκονται οι «καρδιές» στις οποίες συλλέγουμε καπάκια, προκειμένου ο Σύλλογος Παραπληγικών Ελλάδος να προμηθευτεί αναπηρικά αμαξίδια για άτομα με  κινητικά προβλήματα. Θα ήθελα να ευχαριστήσω  τη  Διευθύντρια,  τον Σύλλογο  Γονέων  και Κηδεμόνων και τα παιδιά  του 2ου  Νηπιαγωγείου Νέου Φαλήρου, που μάζεψαν πολλά καπάκια και τα τοποθέτησαν στην «καρδιά» της πλατείας Κανάρη, δήλωσε ο δήμαρχος Πειραιά Γιάννης Μώραλης.

Απευθύνοντας ευχαριστίες στους παραολυμπιονίκες κολύμβησης Αλεξάνδρα Σταματοπούλου και  Γιάννη Κωστάκη, που παρευρέθηκαν  στη λιτή εκδήλωση, ο κ. Μώραλης κάλεσε τους πολίτες να ανταποκριθούν και σε αυτή τη δράση.

«Η Διεύθυνση Καθαριότητας και Ανακύκλωσης έχει τοποθετήσει 17 «καρδιές» σε διάφορα σημεία της πόλης, όπου συλλέγονται  πλαστικά καπάκια, τα οποία διαθέτουμε στον Σύλλογο Παραπληγικών Ελλάδος και με τα έσοδα, προμηθεύονται αναπηρικά αμαξίδια  για άτομα με κινητικά προβλήματα. Στη δράση παρευρέθηκαν η Διευθύντρια του 2ου Νηπιαγωγείου Νέου Φαλήρου, καθώς και μέλη του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων, οι οποίοι έφεραν όλα τα καπάκια που είχαν μαζέψει τα παιδιά την προηγούμενη σχολική χρονιά.Επίσης, οι παραολυμπιονίκες κολύμβησης Αλεξάνδρα Σταματοπούλου και  Γιάννης Κωστάκης, εξήγησαν στα παιδιά τη σημαντική  σημασία  της δράσης», είπε από την πλευρά του ο αντιδήμαρχος   Καθαριότητας και Ανακύκλωσης  Παναγιώτης Ρέππας.

«Ως δημότης  του Πειραιά  θεωρώ ότι  πρόκειται για μία  εξαιρετική  δράση διότι  βοηθάει τον Σύλλογο Παραπληγικών ή άλλους συλλόγους που χρειάζονται αμαξίδια, βοηθάει πολλούς από εμάς», είπε από την πλευρά της η παραολυμπιονίκης κολύμβησης Αλεξάνδρα Σταματοπούλου.

«Πρόκειται για μια πολύ σημαντική δράση, όπου μαθαίνουμε να μην πετάμε τα καπάκια, αλλά να τα τοποθετούμε στις «καρδιές» για την ανακύκλωση και για να αγοράζονται αμαξίδια για τους ανθρώπους που τα έχουν ανάγκη», τόνισε ο παραολυμπιονίκης κολύμβησης Γιάννης Κωστάκης.

Η Πρόεδρος του Σωματείου ΔΥΑΜΕΑ  (Δεν Υπάρχουν Άνθρωποι Με Ειδικές Ανάγκες Μόνο Άνθρωποι) Σύλβια Αντώναρου, σε δήλωσή της, τόνισε: «Αν γεμίσουν με καπάκια οι 17 «καρδιές» του Δήμου Πειραιά  αγοράζονται τρία αναπηρικά νοσοκομειακά αμαξίδια. Θα ήθελα να ευχαριστήσω τον Δήμαρχο Γιάννη Μώραλη, τον Αντιδήμαρχο Παναγιώτη Ρέππα και όλους όσοι συνέβαλλαν σε αυτή τη δράση».

22.9.2023