Δήμος Περιστερίου: Με πέντε ηλεκτρικά λεοφωρεία αναβαθμίζεται η δημοτική συγκοινωνία

Με την απόκτηση πέντε υπερσύγχρονων ηλεκτροκίνητων λεωφορείων για την αναβάθμιση δημοτικής συγκοινωνίας, όπως και άλλα μικρότερα ηλεκτροκίνητα οχήματα,  ο δήμος Περιστερίου δρομολογεί  πρόσθετες υποδομές ηλεκτροκίνητης κυκλοφορίας.

Τα νέα ηλεκτρικά λεωφορεία έχουν μεγάλη αυτονομία και θα φορτίζονται με ηλιακή ενέργεια που θα παράγει ο δήμος Περιστερίου μέσω ηλιακών πάνελ, με αποτέλεσμα το κόστος λειτουργίας τους να είναι μηδενικό, καθώς και οι περιβαλλοντικές επιπτώσεις. Επιπλέον είναι φιλικά για τους επιβάτες (μεταφοράς 58, καθήμενοι 22), διαθέτουν σύστημα επιγονάτισης, ράμπα αμαξιδίων και θέσεις ΑμΕΑ, ενώ ο ευρύχωρος διάδρομός τους διευκολύνει την επιβίβαση και την αποβίβαση, ειδικά τις ώρες αιχμής.

Η χρηματοδότηση έγινε μέσω του προγράμματος «Αντώνης Τρίτσης» του Υπουργείου Εσωτερικών και στόχος της Δημοτικής Αρχής ήταν, πέρα από την αναβάθμιση της Δημοτικής Συγκοινωνίας με την εξυπηρέτηση χιλιάδων πολιτών, να επιτευχθεί και εξοικονόμηση πόρων, καθώς η λειτουργία τους θα επιφέρει μηδενική χρήση καυσίμων.

27,12.2023