Δήμος Πετρούπολης : Δημιουργείται νέο αστικό βιοκλιματικό πάρκο

Δήμος Πετρούπολης

Ένα νέο Αστικό Βιοκλιματικό Πάρκο θα γεννηθεί στην Πετρούπολη. Η Τεχνική Υπηρεσία του Δήμου εκπόνησε μελέτη, η οποία αφορά εργασίες ανάπλασης στη μεγάλη χωμάτινη διαδρομή μεταξύ του Άλσους Αγίου Δημητρίου και του πεζόδρομου της οδού Ηπείρου. Μάλιστα στη μελέτη συμπεριλαμβάνονται και τρία σχολικά συγκροτήματα, το 2ο Γυμνάσιο, το 5ο Γυμνάσιο και το 4ο Λύκειο Πετρούπολης.

Στόχος της ανάπλασης, είναι η δημιουργία μιας πολυθεματικής διαδρομής αναψυχής και ψυχαγωγίας που θα απευθύνεται σε όλες τις ηλικίες, διευκολύνοντας την προσβασιμότητα, προσφέροντας ελεύθερους χώρους πρασίνου, ανάπαυσης, άθλησης & παιχνιδιού, ενδυναμώνοντας παράλληλα την κοινωνική εγγύτητα.

Στους χώρους αυτούς, θα εγκατασταθούν μουσικά όργανα και παιχνίδια για παιδιά προσχολικής και σχολικής ηλικίας, ενώ θα δημιουργηθεί χώρος χαλαρής άθλησης εφήβων και ενηλίκων, με ειδικό δάπεδο και όργανα εκγύμνασης.

Ο αειφόρος σχεδιασμός της εν λόγω διαδρομής, βασίζεται σε βιοκλιματικές αρχές, ώστε να επιτευχθεί η βέλτιστη δυνατή αναβάθμιση του φυσικού και ανθρωπογενούς περιβάλλοντος. “Αναβαθμίζοντας την παροχή υπηρεσιών του Δήμου Πετρούπολης προς τους πολίτες, οι προτεινόμενες επεμβάσεις, μεταξύ άλλων, θα περιλαμβάνουν την αποκατάσταση της υπάρχουσας χωμάτινης διαδρομής με κατάλληλη διαμόρφωση του οδοστρώματός της και της οριοθέτησής της, φυτεύσεις με 800 νέα δέντρα, θάμνους και αναρριχώμενα φυτά, καθώς και τοποθέτηση ή βελτίωση του αστικού εξοπλισμού και του αύλειου χώρου του σχολικού συγκροτήματος με το οποίο γειτνιάζει”, όπως περιγράφεται.

“Η δημιουργία του εν λόγω αστικού βιοκλιματικού πολυθεματικού πάρκου, το οποίο θα συμβαδίζει με τις σύγχρονες προδιαγραφές και τις διεθνείς τάσεις της αρχιτεκτονικής τοπίου και του περιβαλλοντικού σχεδιασμού, θα έχει ως αποτέλεσμα την οικολογική και αισθητική αναβάθμιση του αστικού τοπίου και κατ’ επέκταση τη βελτίωση της ποιότητας ζωής των κατοίκων και των επισκεπτών της πόλης”, τονίζει σε ανακοίνωσή του ο Δήμος Πετρούπολης.

1.4.2022