Δήμος Πετρούπολης : Εργαστήρια αστικής καλλιέργειας στον Κοινωνικό Βιολογικό Λαχανόκηπο

Δήμος Πετρούπολης

Μέσα από μια σειρά εργαστηρίων αστικής καλλιέργειας, ο Δήμος Πετρούπολης και η Οργάνωση Γη-Organization Earth, καλούν τους κατοίκους της πόλης, να γνωρίσουν τον Κοινωνικό Βιολογικό Λαχανόκηπο Πετρούπολης.

Ήδη στο πρώτο εργαστήριο με τίτλο «Τα βότανα του κήπου μας (φαρμακευτικά & αρωματικά φυτά)», υλοποιήθηκε τη Δευτέρα 27 Νοεμβρίου, από τον Παναγιώτη Παπαδόπουλο, Γεωπόνο MSc, Συνιδρυτή Open Farm.

Την ερχόμενη Δευτέρα 4 Δεκεμβρίου 2023 θα πραγματοποιηθεί το εργαστήριο: «Τα μυστικά του εδάφους. Κομπόστ – το φυσικό λίπασμα», από την Βαρβάρα Κουνέλη, Γεωπόνο MSc, Υπεύθυνη εκπαιδευτικών προγραμμάτων Open Farm: Με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Εδάφους – World Soil Day (5 Δεκεμβρίου ) μιλάμε για το έδαφος και τη σημασία να το προστατεύσουμε και να διατηρήσουμε τη γονιμότητά του μέσα από αγροοικολογικές πρακτικές & μεθόδους αναγεννητικής γεωργίας.

Τέλος την Τετάρτη 13 Δεκεμβρίου 2023:«Έδαφος & Όσπρια – Μία ισόβια συμβίωση», από  Βαρβάρα Κουνέλη, Γεωπόνος MSc, Υπεύθυνη εκπαιδευτικών προγραμμάτων Open Farm: Καλλιεργούμε στον κήπο ψυχανθή (όσπρια) – φυτά χλωρής λίπανσης για να αυξήσουμε την οργανική ουσία του εδάφους. Μιλάμε για την τεράστια σημασία των ψυχανθών (οσπρίων) και των δημητριακών στη Μεσογειακή διατροφή, στην υγεία μας αλλά και στο περιβάλλον.

Τα Εργαστήρια Αστικής Καλλιέργειας πραγματοποιούνται με την υποστήριξη του John S. Latsis Public Benefit Foundation

29.11.2023