Δήμος Ρεθύμνης: Δωρεάν προληπτικός έλεγχος οστεοπόρωσης

Δήμος Ρεθύμνης

Μια κοινωνική δράση με στόχο την ενημέρωση των πολιτών για την οστεοπόρωση, η οποία περιλαμβάνει και τη δυνατότητα διενέργειας προληπτικού ελέγχου διοργανώνουν την προσεχή Κυριακή 13 Μαρτίου 2022, η Διεύθυνση Κοινωνικών Υπηρεσιών του Δήμου Ρεθύμνης και η αρμόδια Αντιδήμαρχος Δρ Αννα Ελευθεριάδου – Γκίκα με τον Σύλλογο Σκελετικής Υγείας «Πεταλούδα».

Η σημαντική κοινωνική πρωτοβουλία, προληπτικής ιατρικής, εστιάζει στην ανάγκη έγκυρης ενημέρωσης του κοινού πάνω στη νόσο της οστεοπόρωσης και τη σημασία της έγκαιρης διάγνωσης, της πρόληψης και της επιτυχούς αντιμετώπισης της.

Η δράση απευθύνεται σε άτομα κάθε ηλικίας και θα διεξαχθεί την Κυριακή 13 Μαρτίου 2022, από τις 10.00 το πρωί έως τις 2.00 το μεσημέρι, στο χώρο του Κεντρικού ΚΑΠΗ, στην οδό ΜΟΑΤΣΟΥ 2, στο Ρέθυμνο.

Λόγω των ισχυόντων υγειονομικών μέτρων, δεν υπάρχει η δυνατότητα ραντεβού οπότε θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας. Ως εκ τούτου, κατά το προαναφερόμενο χρονικό διάστημα, δυνατότητα διενέργειας του προληπτικού διαγνωστικού ελέγχου θα έχουν 80 έως 100 άτομα.

Διευκρινίζεται ότι η εξέταση είναι απλή, σύντομη, ανώδυνη και γίνεται με την τοποθέτηση της πτέρνας σε ειδικό μηχάνημα. Αποτελεί screening test, η απάντηση βγαίνει αμέσως και την αξιολογεί ο χειρούργος ορθοπεδικός κος Δάτσης Γεώργιος, ο οποίος συνεργάζεται εθελοντικά στη δράση και θα βρίσκεται στο χώρο μαζί με στελέχη της Κοινωνικής Υπηρεσίας του Δήμου που θα διευκολύνουν τους συμμετέχοντες συμπολίτες.

Η είσοδος για την δράση είναι ελεύθερη για όλους αρκεί να είναι πλήρως εμβολιασμένοι ή να έχουν νοσήσει προσφάτως από κορωνοϊο.

Ο Σύλλογος Σκελετικής Υγείας «Πεταλούδα»και ο Δήμος Ρεθύμνης καλούν όλους /ες τους/τις συμπολίτες/ισσες, ακόμη και νεαρής ηλικίας, να επωφεληθούν της δυνατότητας να ενημερωθούν για ένα θέμα υγείας που μπορεί εύκολα να μετατραπεί σε πρόβλημα με σοβαρές επιπτώσεις. Η ενημέρωση και η πρόληψη είναι η ασφαλέστερη εγγύηση σωστής και έγκαιρης αποκατάστασης κάθε προβλήματος υγείας.

14.3.2022