Δήμος Ρεθύμνης : Σπουδάστριες από την Πολωνία άσκησαν την πρακτική τους στο δήμο

Δήμος Ρεθύμνης

Σπουδάστριες από την Πολωνία, υλοποίησαν την πρακτική τους άσκηση στο Γραφείο Τουρισμού του Δήμου Ρεθύμνης, στη διάρκεια των τριών τελευταίων εβδομάδων, στο πλαίσιο του προγράμματος Erasmus+ του Πανεπιστημίου Κρήτης.

Οι επτά φοιτήτριες είχαν την ευκαιρία να ξεναγηθούν στη βιβλιοθήκη του Πανεπιστημίου Κρήτης, στο Μουσείο Σύγχρονης Τέχνης, στο Μουσείο Λύρας και σε άλλα σημεία ιστορικού και πολιτιστικού ενδιαφέροντος της πόλης και του νομού Ρεθύμνης.

Το συγκεκριμένο project θα παρουσιαστεί σε σχολεία της Πολωνίας και θα προβληθεί και σε ιστοσελίδες πολλών χωρών.

Κατά τη διάρκεια της παραμονής τους και των προγραμματισμένων επισκέψεων το Ρέθυμνο προωθήθηκε στη Πολωνία, μέσω των αναρτήσεων στα social media από τις φιλοξενούμενες.

Οι φοιτήτριες, σύμφωνα με την Αντιδήμαρχο Ρεθύμνης, Πέπη Μπιρλιράκη, θα γίνουν πρέσβειρες του Ρεθύμνου στη χώρα τους μεταφέροντας, όπως χαρακτηριστικά είπαν και οι ίδιες, τη ρεθεμνιώτικη ταυτότητα και όλες τις δράσεις του τόπου, όπως ακριβώς τις βίωσαν.

«Το Γραφείο Τουρισμού θα παραμείνει σε συνεχή επαφή μαζί τους, με στόχο την προβολή και την επικοινωνία της περιοχής μας στην Πολωνία», ανέφερε η κα Μπιρλιράκη, η οποία παρέδωσε στις φοιτήτριες Πιστοποιητικά Συμμετοχής στο project στο πλαίσιο της πρακτικής τους άσκησης.

28.5.2022