Δήμος Ρεθύμνης : Σύσκεψη δημοτικής αρχής και αντιπροέδρου ΡΑΑΕΥ για τη διαχείριση υδάτων και τη λειτουργία των ΔΕΥΑ

Ζητήματα διαχείρισης υδάτων, υγρών αποβλήτων και λειτουργίας των ΔΕΥΑ συζητήθηκαν χθες σε σύσκεψη που έλαβε χώρα υπό τον δήμαρχο Ρεθύμνης Γιώργη Χ. Μαρινάκη, ο οποίος δέχθηκε στο γραφείο του τον αντιπρόεδρο της Ρυθμιστικής Αρχής Αποβλήτων Ενέργειας και Υδάτων  Δημήτριο Ψυχογυιό.

Στην σύσκεψη, η οποία έγινε στο πλαίσιο της περιοδείας του κ. Ψυχογιού  στην Κρήτη, συμμετείχαν ο αντιδήμαρχος Ρεθύμνου και αντιπρόεδρος της ΔΕΥΑ Ρεθύμνου Δημήτρης Λελεδάκης, ο εντεταλμένος δημοτικός Σύμβουλος Ρεθύμνου για θέματα υποδομών Στυλιανός Σπαντιδάκης, η γενική διευθύντρια της ΔΕΥΑ  Βέτα Γεωργιάδου και το στέλεχος της ΡΑΑΕΥ Ιωάννα Σταυροπούλου.

Ο  κ. Ψυχογυιός, ο οποίος πραγματοποιεί επισκέψεις ενημερωτικού χαρακτήρα σε ΔΕΥΑ της Κρήτης,  κατά τη συνάντηση  αναφέρθηκε στο πλαίσιο λειτουργίας  της ΡΑΑΕΥ. Παράλληλα ανέλυσε τη μεθοδολογία που θα ακολουθήσει η Ρυθμιστική Αρχή ως προς την τιμολόγηση του νερού και έδωσε τις αντίστοιχες οδηγίες.

Ο δήμαρχος Ρεθύμνης και πρόεδρος της ΕΔΕΥΑ, ενημέρωσε διεξοδικά τον κ. Ψυχογιό για τα λειτουργικά προβλήματα που αντιμετωπίζονται στην Κρήτη ως προς τη διαχείριση του νερού με έμφαση στην έντονη λειψυδρία που καταγράφεται, το υψηλό ενεργειακό κόστος που δημιουργεί δυσχερές πεδίο για τις δημοτικές επιχειρήσεις και βεβαίως για την υποστελέχωση των ΔΕΥΑ, που επίσης αποτελεί καίριο πρόβλημα και τροχοπέδη στην εύρυθμη λειτουργία τους.

Μετά από διαλογική συζήτηση γύρω από τις συνθήκες που διαμορφώνονται στον κρίσιμο αυτό τομέα, ο κ. Ψυχογυιός τόνισε, ότι όλα όσα καταγράφονται, θα συνεκτιμηθούν προκειμένου να αποτελέσουν περιεχόμενο των προτάσεων που ως ρυθμιστική αρχή έχει υποχρέωση και δικαίωμα να απευθύνει προς την πολιτεία για να γίνουν τα επόμενα νομοθετήματα που θα αφορούν στη διαχείριση των υδάτων, των αποβλήτων και γενικότερα στις Δημοτικές Επιχειρήσεις Ύδρευσης και Αποχέτευσης.

11.7.2024