Δήμος Ρόδου : Πασχαλινή εκδήλωση για μαθητές και μαθήτριες Ρομά

Με αφορμή τις ημέρες του Πάσχα, μια ξεχωριστή δράση για τα παιδιά Ρομά διοργάνωσαν τα στελέχη του Παραρτήματος Ρομά του Κέντρου Κοινότητας Δήμου Ρόδου στην αίθουσα Ροδινίου την Τρίτη 23 Απριλίου 2024, με την ένθερμη υποστήριξη του κ. Θωμά Σωτρίλλη, Αντιδημάρχου Κοινωνικής Πολιτικής, Αλληλεγγύης & Ισότητας του Δήμου Ρόδου.

Η δράση απευθυνόταν στα παιδιά Ρομά που είναι εγγεγραμμένα και φοιτούν σε σχολεία της περιοχής και πραγματοποιήθηκε στο πλαίσιο της πολιτικής του Δήμου για την κοινωνική ένταξη του πληθυσμού Ρομά.

Μέσα σε πασχαλινή ατμόσφαιρα έγινε ανάγνωση παραμυθιού με θέμα τα ήθη και τα έθιμα του Πάσχα, τα παιδιά εμπλούτισαν τις γνώσεις τους και  απασχολήθηκαν δημιουργικά με πασχαλινές κατασκευές. Χρησιμοποίησαν πολύχρωμες κορδέλες, σπάγκους, διακοσμητικά, κόλες, ψαλίδια και λαμπάδες και βάζοντας τον ενθουσιασμό, την αγάπη και τη δημιουργικότητα τους,  στόλισαν τις λαμπάδες τους και δημιούργησαν διάφορα πασχαλινά στολίδια, ζωγράφισαν και δοκίμασαν  γλύκες λιχουδιές.

Στόχος μέσω  της  γνώσης των παραδόσεων τα παιδιά   να κατανοήσουν τη σημασία των εθίμων και των γιορτών στη ζωή τους και να αποκτήσουν συναισθηματική σύνδεση με την κοινότητα. Επιπλέον, η δημιουργική έκφραση   ενισχύει  την  αίσθηση επιτυχίας και εμπιστοσύνης στον εαυτό τους, την ανάπτυξη των δεξιοτήτων επικοινωνίας και συνεργασίας, τη  φαντασία και  τη δημιουργική τους σκέψη.

Το χαμόγελο στο πρόσωπό τους κατά την αποχώρηση ήταν η ανταμοιβή μας!

Ευχαριστούμε θερμά την εταιρεία Μοσχάκη Αφροδίτη-Μαρία & ΣΙΑ για την ευγενική χορηγία λαμπάδων, στολιδιών και κορδελών και το ΚΤΕΛ Ρόδου για την εξασφάλιση λεωφορείου για την ασφαλή μεταφορά των παιδιών από και προς τον προορισμό τους, καθώς και τη ΔΕΡΜΑΕ Α.Ε.  για την παραχώρηση της αίθουσας.

5,5.2024