Δήμος Ρόδου : «King of Rhodes» είναι το καταμαράν για την καθημερινή ακτοπλοϊκή σύνδεση της Ρόδου με το Μαρμαρίς της Τουρκίας

 Δήμος Ρόδου 

«King of Rhodes» είναι το όνομα του νέου, υψηλής ταχύτητας, καταμαράν για την  καθημερινή ακτοπλοϊκή σύνδεση της Ρόδου με το Μαρμαρίς της Τουρκίας. Το νέο απόκτημα της Ναυτικής Εταιρείας Αιγαίου «Sea Dreams» έχει ήδη δρομολογηθεί συνδέοντας τα δύο λιμάνια και μάλιστα με ταχύτητα που περιορίζει το ταξίδι σε μόλις μία ώρα.

Το δρομολόγιο εκτελείται καθημερινά και Σαββατοκύριακα, με αναχώρηση από το τουριστικό λιμάνι της Ρόδου, ώρα 09.00’ το πρωί και αποβίβαση στο λιμένα Μαρμαρίς, ώρα 10.00’. To δρομολόγιο επιστροφής του King of Rhodes ξεκινά, ώρα 17.00’ από το Μαρμαρίς και αποβιβάζει τους επιβάτες του στο τουριστικό λιμάνι της Ρόδου, ώρα 18.00’.

Το «King of Rhodes» είναι το μοναδικό καράβι ελληνικής ακτοπλοϊκής εταιρείας που συνδέει τα δύο λιμάνια, έχει ικανότητα μεταφοράς 340 επιβατών και αναπτύσσει μέγιστη ταχύτητα 33 μιλίων την ώρα. Η πλοιοκτήτρια – Ναυτική Εταιρεία Αιγαίου  «Sea Dreams» φρόντισε, ώστε το νέο καταμαράν να ανταποκρίνεται πλήρως στις σύγχρονες ανάγκες των επιβατών, δρομολογώντας στη γραμμή ένα σκάφος που συνδυάζει την άνεση, με την αισθητική και την τεχνολογία.

Τα δρομολόγια του «King of Rhodes» θα συνεχιστούν μέχρι τα μέσα Νοεμβρίου, εξυπηρετώντας τόσο τους Ροδίτες ταξιδιώτες, όσο τους τουρίστες που θέλουν να συνδυάσουν τις διακοπές τους με μια μετάβαση στην Τουρκία, καθώς επίσης τους κατοίκους του Μαρμαρίς που επιθυμούν να επισκεφθούν τη Ρόδο.

Η Ναυτική Εταιρεία Αιγαίου «Sea Dreams» απασχολεί σήμερα 54 άτομα προσωπικό, αποκλειστικά Δωδεκανήσιους. Η ναυτική της παράδοση ξεκινά από τη δεκαετία του 1920, ακριβώς έναν αιώνα πριν, με τα πρώτα της σκάφη του Παρασκευά Κακά να ξεκινούν από το Καστελόριζο, διακινώντας πρόσωπα και εμπορεύματα, τόσο προς το Κας της Τουρκίας, όσο και προς τα υπόλοιπα νησιά της τότε ιταλοκρατούμενης Δωδεκανήσου.

19.9.2022