Δήμος Σερρών : Κατασκευή Πράσινου Σημείου Διαχείρισης Απορριμμάτων

Δήμος Σερρών

Τη σύμβαση για την Κατασκευή Πράσινου Σημείου Διαχείρισης Απορριμμάτων του Δήμου Σερρών υπέγραψαν την περασμένη Τετάρτη 3 Μαΐου, ο δήμαρχος Σερρών, Αλέξανδρος Χρυσάφης και ο ανάδοχος του έργου.

Το έργο είναι Προϋπολογισμού 1,5 εκατομμυρίου ευρώ και η χρονική προθεσμία εκτέλεσης του έργου είναι δώδεκα μήνες ενώ χρηματοδότηση του  προέρχεται από το Επιχειρησιακό Πρόγραμμα της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας.

Το «Πράσινο Σημείο» αναμένεται να συμβάλει στην περαιτέρω ανάπτυξη της περιβαλλοντικής συνείδησης των κατοίκων και σε κάθε περίπτωση είναι μια πρότυπη περιβαλλοντική υποδομή, που θα κατασκευαστεί σε δημοτικό οικόπεδο έκτασης 7 στρεμμάτων και σε απόσταση μόλις 3,5 χλμ από την πόλη των Σερρών, όπως τόνισε ο αντιδήμαρχος Καθαριότητας Παναγιώτης Καρακολίδης.

«Ο Δήμος Σερρών είναι ο πρώτος από τους 38 Δήμους της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας, που εντάχθηκε στο Πρόγραμμα των «Πράσινων Σημείων» της Περιφέρειας. Με την κατασκευή του Πράσινου Σημείου κάνουμε ένα καθοριστικό βήμα για να κερδίσουμε το στοίχημα της προστασίας του περιβάλλοντος και της δημόσιας υγείας, της βελτίωσης της ποιότητας ζωής καθώς και της πιο αποδοτικής διαχείρισης των πόρων», επεσήμανε ο δήμαρχος Αλέξανδρος Χρυσάφης.

Πιο συγκεκριμένα, οι πολίτες θα αποθέτουν στους ανάλογους οργανωμένους και ασφαλείς χώρους ανακυκλώσιμα και επαναχρησιμοποιούμενα υλικά, όπως ογκώδη υλικά, πράσινα απόβλητα, ηλεκτρικό και ηλεκτρονικό εξοπλισμό, χαρτί και χαρτόνι, καθώς και βρώσιμα λίπη και έλαια. Αλλά και μελάνια εκτυπωτή, μικρές ηλεκτρικές συσκευές, απλούς λαμπτήρες και λαμπτήρες φθορισμού, κεριά, μπαταρίες, βιβλία, CD, ανάμικτες συσκευασίες, ρούχα, υφάσματα και παπούτσια. Στη συνέχεια και σύμφωνα με το σχεδιασμό, ο Δήμος Σερρών θα προωθεί τα υλικά αυτά για ανακύκλωση ή και για επαναχρησιμοποίηση υλικών.

6.5.2023