Δήμος Σερρών : Λειτουργία ιατρείου διακοπής καπνίσματος στον δήμο

Ξεκινάει την  Τετάρτη 22 Μαΐου, η λειτουργία ιατρείου διακοπής καπνίσματος, στο ΚΕΠ Υγείας – Κέντρο Πρόληψης Νοσημάτων, του Δήμου Σερρών. Το ιατρείο θα προσφέρει δωρεάν υπηρεσίες κάθε Τετάρτη στους δημότες/κατοίκους του Δήμου Σερρών κάθε ηλικίας, που επιθυμούν να διακόψουν το κάπνισμα.

Πρόκειται για πρωτοβουλία του Δήμου Σερρών, σε συνεργασία με πνευμονολόγους του Ιατρικού Συλλόγου Σερρών, οι οποίοι εθελοντικά στηρίζουν την προσπάθεια.

«Σκοπός του ιατρείου είναι να βοηθήσει τους καπνιστές που επιθυμούν να διακόψουν το κάπνισμα. Όλοι γνωρίζουμε ότι η διακοπή του καπνίσματος και η απεξάρτηση από τη νικοτίνη είναι ένα δύσκολο εγχείρημα, γι’ αυτό και πήραμε αυτή την πρωτοβουλία. Καλούμε όλους τους συμπολίτες μας, που επιθυμούν να διακόψουν το κάπνισμα να έρθουν στο ιατρείο διακοπής καπνίσματος για να κάνουν ένα νέο ξεκίνημα», ανέφερε ο αντιδήμαρχος Κοινωνικής Μέριμνας και Υγείας Αθ. Παπαδόπουλος.

Ο πρόεδρος του Ιατρικού Συλλόγου Σερρών  Άγγελος Βάκαλος,  υπενθυμίζοντας ότι, Ιατρείο διακοπής καπνίσματος, λειτουργούσε πριν από αρκετά χρόνια από τον Αντικαπνιστικό Σύλλογο Σερρών Νομού Σερρών, συνεχάρη τον Δήμο για την πρωτοβουλία επανίδρυσης του,  τις πνευμονολόγους Α. Πανηγυροπούλου και Α. Κυριατζή, και την ψυχολόγο Φ. Τσουκνίδα  για τη συμμετοχή τους στη δράση.

Το ιατρείο θα λειτουργεί κάθε Τετάρτη απόγευμα από τις 18:00 έως 21:00 δωρεάν και θα πλαισιώνεται από τον/την ιατρό – πνευμονολόγο και έναν υγειονομικό υπάλληλο του Τμήμα Δημόσιας Υγείας του Δήμου Σερρών.

Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να τηλεφωνούν για πληροφορίες και να υποβάλουν τις αιτήσεις τους, στα τηλέφωνα 2321085661 ή 2321350571 από τις 09:00 το πρωί έως τις 13:00 το μεσημέρι, καθημερινά.

22.5.2024