Δήμος Τήλου : Το πρόγραμμα “Just go Zero” όλα ανακυκλώνονται και επαναχρησιμοποιούνται

Δήμος Τήλου

Στην Τήλο, με το πρόγραμμα “Just go Zero” έγιναν πράξη οι αρχές της κυκλικής οικονομίας. Καταργήθηκαν οι κάδοι απορριμμάτων, καταργήθηκε ο ΧΥΤΑ και η Τήλος μετατρέπεται σε ένα παγκόσμιο πρότυπο όπου τίποτα δεν πάει χαμένο, τίποτα δεν θάβεται, όλα ανακυκλώνονται, όλα επαναχρησιμοποιούνται.

Δήμος Τήλου, ΦοΔΣΑ Νοτίου Αιγαίου, αλλά πάνω από όλους οι ίδιοι οι δημότες του νησιού συμμετέχουν σ΄αυτήν την προσπάθεια.

«Μόνο περηφάνια αισθανόμαστε όταν η Τήλος μας γίνεται το παράδειγμα για ολόκληρο το Ν. Αιγαίο σε ένα τόσο σοβαρό και ευαίσθητο θέμα όπως αυτό της διαχείρισης των αποβλήτων» δηλώνει η δήμαρχος του νησιού Μαρία Καμμά.

«Η κλιματική αλλαγή ανέδειξε την αξία της προστασίας του περιβάλλοντος και η ενεργειακή κρίση την αξία της εξοικονόμησης πόρων.

Ενώνουμε δυνάμεις και με τον ιδιωτικό τομέα, αφήνοντας επιτέλους πίσω ταμπού και προκαταλήψεις δεκαετιών. Η Polygreen στην Τήλο, είναι ο σύμμαχος αυτής της προσπάθειας. Και είναι πολύ σημαντικό σε αυτή την προοπτική να συστρατευόμαστε όλοι. Με πρώτο, τον ίδιο τον Πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη. Με ωφελούμενους τους πολίτες και τις επόμενες γενιές.

Τις επόμενες γενιές, στις οποίες μπορούμε να πούμε πια ότι κάποιοι γύρισαν το τιμόνι. Δούλεψαν, σχεδίασαν, δοκίμασαν, όταν έφτασε η ώρα της αλλαγής πορείας. Χαίρομαι που συμμετείχαμε σε αυτόν τον υπέροχο αγώνα και δεσμεύομαι και για τη συνέχεια του σε όλα τα νησιά μας» δηλώνει ο περιφερειάρχης Νοτίου Αιγαίου Γιώργος Χατζημάρκος.

11.5.2022